Haberler

Psikolog, Uyuşturucu Ticaretinden Tutuklandı

Antalya'da Rusça tercümanlık yapan psikolog 31 yaşındaki Nedim Güzel, uyuşturucu madde ticareti suçundan tutuklandı.

Antalya'da Rusça tercümanlık yapan psikolog 31 yaşındaki Nedim Güzel, uyuşturucu madde ticareti suçundan tutuklandı. Güzel, satıcı değil içici olduğunu savundu.

Ukrayna'daki bir üniversitenin psikoloji bölümünden mezun olup, Antalya'da Rusça tercümanlık yapan Nedim Güzel'in uyuşturucu madde ticareti yaptığının ihbar edilmesi üzerine polis teknik ve fiziki takip başlattı. 25 Şubat'ta Güzel'in evinden çıkan 32 yaşındaki Abdültalip T.'nin aracını durduran polis, bir miktar esrar maddesi ele geçirdi. Ardından Nedim Güzel'in evinde arama yapan polis, burada da bir miktar esrar maddesi buldu. Hakkında uyuşturucu ticareti ve temini suçundan işlem yapılan Nedim Güzel, tutuklandı.

Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde uyuşturucu madde ticareti ve temini suçundan 15 yıl hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan Nedim Güzel, davanın ilk duruşmasında satıcı değil içici olduğunu ileri sürdü. Uyuşturucu ticaretinde kullandığı iddia edilen cep telefonu hattının da kendisinin değil, Rusya'ya dönen İgor adlı arkadaşına ait olduğunu söyleyen Nedim Güzel, "Arkadaşım Rusya'ya gittiği için telefonu bana bırakmıştı. Bu kart onun adına da kayıtlı değildi. O gittikten sonra yaklaşık 1 hafta kadar telefonunu kullandım. Suç tarihi olan 25 Şubat 2015 tarihinde de ben bu telefonu kullanıyordum" dedi.

MOBİLYACIDAN KOMİSYON ALIYORMUŞ

Uyuşturucu satıcısı olmadığını, Lara'daki bir işletmede Rusça tercümanlık yaptığını, zaman zaman da Rus müşterileri götürdüğü işletmelerden yapılan alışveriş karşılığı komisyon alarak geçindiğini belirten Nedim Güzel, ayda 2-3 bin lira kazandığını iddia etti. Savunmasında "Madem beni teknik takibe almışlar. Niye o zaman suçüstü yapmamışlar" diyen Nedim Güzel, şöyle devam etti:

"Ben Rus müşterilere mobilya alım satımında da aracılık yapıyordum. Oradan komisyon alıyordum. Benim uyuşturucu sattığım iddia edilen Abdültalip T. mobilyacıdır. Ben bu şahsa hiçbir zaman esrar vermedim. Evimde bulunan esrar maddesini de kendim ara sıra içmek için almıştım. Benim uyuşturucu satmam söz konusu değil. Suçsuzum."

Duruşmada tanık olarak dinlenen Abdültalip T. ise üzerinde bulunan esrarı Zeytinköy'den, Engin adlı birinden aldığını iddia etti. Nedim Güzel'i Rusça tercüman olması nedeniyle tanıdığını, birkaç kez de Rus kadınların evlerinde gördüğünü anlatan Abdültalip T., "Olay günü ben Nedim'in yanına 5 dakika uğradım. Uyuşturucu almak için gitmedim. 'Eğer müsaitsen beraber takılalım' diye kendisine teklifte bulunacaktım. Kendisi işinin olduğunu söyleyip gelmedi. Ben de bunun üzerine oradan çıktım. Giderken beni polisler yakaladı. Bana uyuşturucu madde olup olmadığını sordular. Ben de üzerimdeki esrar maddesini polise verdim. Nereden aldığımı sorunca da Engin diye birinden aldığımı söyledim" dedi.

Nedim Güzel'in suçta kullandığı iddia edilen telefon hattıyla yapılan görüşme dökümlerinin çıkartılması için Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na yazı yazılmasına karar veren mahkeme, sanığın tahliye talebini reddetti. Duruşma ertelendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu Ukrayna Antalya Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

İZCİMobil-IOS:

Psikolog böyle yaparsa hasta ne yapsın

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title