Haberler

CBÜ'de Psikiyatri Servisi Hastalarından Sergi

Güncelleme:

Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Psikiyatri Servisinde tedavi gören hastalar, resim ve el becerisi eserlerini sergiledi.

Manisa Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün katkılarıyla Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi Psikiyatri Servisinde tedavi gören hastaların resim ve el becerisi eserleri sergilendi.

Sergi açılışında konuşan CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, sanatla yapılan tedavilerin rahatsızlıkları olumlu yönde etkileyebildiğini kaydetti.

Hastalara bir sanat öğrettiklerini ve meşguliyet sağladıklarını ifade eden Pakdemirli, serviste tedavi gören hastalar tarafından yapılmış yaklaşık 100 resim ve el becerisinin sergilendiğini sözlerine ekledi.

Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Erol Özmen ise sanatla tedaviyi Halk Eğitim Merkezi görevlilerinden destek alarak 3 yıldır sürdürdüklerini, yağlı boya resim, ahşap boyama, karakalem, rölyeften oluşan eserlerin hastaların uzun uğraşları sonucu ortaya çıktığını söyledi. - Manisa

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Pakdemirli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title