Haberler

PSG, Barcelonalı Neymar İçin 200 Milyon Euro'yu Gözden Çıkardı

Güncelleme:

Paris Saint-Germain, Barcelona'nın Brezilyalı yıldızı Neymar'ın transferi için 200 milyon Euro'yu gözden çıkarmış durumda.

Katarlı Nasser Al-Khelaifi'nin sahibi olduğu Ligue 1 ekibi, yaz döneminde Neymar'ın 190 milyon Euro'luk serbest kalma bedelini ödemiş ve oyuncuya yıllık 40 milyon Euro'luk sözleşme önermişti. Fakat Brezilyalı forvet oyuncusu, Barcelona'da mutlu olduğunu belirterek Katalan deviyle yıllık 25 milyon Euro'dan sözleşme yeniledi.

Neymar başlangıçta PSG'nin tekilfine sıcak bakıyordu ve Marquinhos, Lucas Moura ve Thiago Silva gibi Brezilyalı oyuncularla birlikte oynamayı istiyordu. Fakat 24 yaşındaki oyuncu, PSG ile yaptığı görüşmeleri uzun tutmadı ve Katalan devinde kalmaya karar verdi. Taraflar, 2021'e dek sürecek kontratı Temmuz ayında imzaladılar.

200 MİLYON EURO ÖNERECEK

Neymar her ne kadar Barcelona'da kalmayı tercih etmiş olsa da PSG, inadından vazgeçmiş değil. Lionel Messi'nin yıllık 42 milyon Euro'yu bulan maaşını bir koz olarak kullanmak isteyen PSG, oyuncuya bu civarda bir ücret teklifinde bulunmayı sürdürecek. Barcelona'ya ise 200 milyon Euro önerilecek.

Yeni sözleşmeyle birlikte Neymar'ın serbest kalma bedeli, bu sezon için 222 milyon Euro oldu. Bu miktar, 2018 yılında 250 milyon Euro'ya kadar çıkacak. Bu nedenle PSG, 2017 yaz transfer döneminde bu transferi gerçekleştirmeyi istiyor.

BARÇA SICAK BAKIYOR

Barcelona ise bu gelişmelerden dolayı pek endişeli değil. Kulüp yetkilileri Neymar'ın Barça'da mutlu olduğunu ve bir yere ayrılma niyetinin bulunmadığını söylüyor. Ancak Camp Nou'yu yenileme çalışmaları için ayrılacak 600 milyon Euro'luk bütçe nedeniyle Katalan devinin Neymar'ı satmaya sıcak bakabileceğini düşünenler de var. Bundan yaklaşık 60 yıl önce, yine stat yenileme giderleri nedeniyle, kulübün yıldız oyuncusu Luis Suarez İtalya'ya gönderilmişti.

(Goal.com)

Kaynak: Haberler.com / Spor

Thiago Silva Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title