Haberler

Prs Aftermarket Pazarında Ayağını Yere Sağlam Basıyor

Otomotiv yan sanayi sektörünün Bursalı devlerinden Profil A.Ş’nin 2011 yılında piyasaya sunduğu aftermarket markası PRS, pazar payını sürekli büyütüyor.

Otomotiv yan sanayi sektörünün Bursalı devlerinden Profil A.Ş'nin 2011 yılında piyasaya sunduğu aftermarket markası PRS, pazar payını sürekli büyütüyor. PRS, 5 markayla başladığı üretimini, 3 yılda 18 markaya çıkardı. İç piyasa bayilik ağını da sürekli genişleten PRS, 2 bin dolayında ürünü raflara koydu.

Sektörde yarım asra yaklaşan tecrübesiyle otomotiv devlerinin tercih ettiği Profil A.Ş, PRS (Profil Rot ve Süspansiyon sistemleri) markasıyla 2011 yılında girdiği aftermarket (yenileme) pazarında da iddialı hale geldi. Bir yandan iç piyasadaki bayi ağını genişleten PRS, 5 kıtadaki 17 ülkeye de ihracat yapıyor.

Profil A.Ş Ticari Genel Müdür Yardımcısı Emre Yemenici, PRS markasıyla binek ve hafif ticari araçlar için salıncak kolu, rotil, rot başı, rot mili, Z- rot ürünlerini aftermarket pazarına sunduklarını belirtti. Farklı marka ve modeller için geliştirdikleri iki bin dolayında ürün gamına sahip olduklarını kaydeden Yemenici, hedeflerinin Avrupa ve Türkiye'deki aftermarket pazarındaki en büyük üreticilerden biri haline gelmek olduğunu vurgulayıp, PRS ünlerini Rusya ile Avrupa, Kuzey Afrika, Orta Doğu, Orta ve Güney Amerika'daki 17 ülkeye ihraç ettiklerinin altını çizdi.

"ÖNCELİĞİMİZ İÇ PAZAR"

PRS markasını öncelikle iç pazarda tanıtmayı amaçladıklarını söyleyen Emre Yemenici, "Kendi vatanımızda güçlü bir marka olmayı çok önemsiyoruz. Sürekli yeni yatırım yaparak ve tanıtım faaliyetleriyle bu yöndeki çalışmalarımıza hız verdik" dedi. Otomotiv sektöründeki 18 güçlü markanın, farklı modelleri için 2 bin dolayında ürünü pazara sunduklarını vurgulayan Yemenici, "2011 yılında 5 marka ile başlamıştık. Profil A.Ş'nin yarım asırlık tecrübesi ürün gamımızı kısa sürede arttırmayı başardık. Her geçen gün yeni bir ürünü pazara sunuyoruz" dedi.

"İHRACATA ORTADOĞUDAN BAŞLADIK"

PRS'nin iç pazarın yanı sıra dış pazarda da bilinirliğin artmaya başladığını vurgulayan Emre Yemenici, "Bir yandan Türkiye'de bayilikler oluşturuyor portföyümüze yeni bayiler katıyoruz, diğer taraftan da dış pazara yöneliyoruz" dedi. Yemenici, ihracata Ortadoğu pazarıyla başladıklarını ve 3 yıl içinde 5 kıtadaki 17 ülkeye ürün satmaya başladıklarını kaydetti.

Profil A.Ş olarak teknolojiye sürekli yatırım yaptıklarını, bu sayede gelişmiş üretim modellerini uygulama olanağı bulduklarına vurgu yapan Yemenici, "Türk üreticilerinin tamamı uzak ve Ortadoğu ülkelerinden çok ilerideler. Zaten yenilikleri takip etmeyen pazarda oyun dışı kalır. Dünya ölçeğindeki rekabet koşulları, sürekli yeni teknolojileri kullanmayı gerektiriyor. Profil A.Ş olarak gerekli yatırım ve çalışmaları planlı bir şekilde yürütüyoruz" şeklinde konuştu.

"PRS'DE YERLİLİK ESAS"

PRS markasıyla pazara sundukları parçaların yüzde yüz yerli üretim olduğunu da vurgulayan Emre Yemenici, "Ham maddeyi tesislerimizde işleyip mamul madde haline getiriyoruz. Ürettiğimiz her parçada Türk mühendis ve işçisinin alın teri ve emeği var" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Orta Doğu Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title