Haberler

Edirne Valisi Şahin, Sahurda Gazetecilerle Buluştu

Güncelleme:

Selimiye Camisi yakınında yapılan sahurda, Selimiye ve Üç Şerefeli camilerinde 30 yıl başmüezzinlik yapan Yusuf Karabıyık Çengelci (60), takma sakalı, kavuk, kaftan ve tespihiyle temsili Mimar Sinan'ı canlandırarak, Selimiye Camisi tarihini ve eski ramazanları anlattı.

Vali Şahin, yaptığı konuşmada, gazetecilerin düzenlediği sahur sofrasına ilk defa katıldığını söyledi.

Ramazanda iftar sofralarının alışılageldiğini belirten Şahin, "Bu sahur sofrası gazetecilere ait olunca iş daha da değişik oluyor. Demek ki Edirne'nin farklılığı sahurunda da gazetecisinde de görülüyor. O vesileyle Kadir Gecesi'nin öncesinde, arefesinde Selimiye'ye nazır bir sofrada yemek yemek ve oruç tutmak herkese nasip olmaz" diye konuştu.

Belediye Başkanı Gürkan ise Edirneli olmanın, Edirne ruhunu taşımak anlamına geldiğini belirtti. Edirne için bir slogan oluşturmaya çalıştığını anlatan Gürkan, şöyle konuştu:

"Bir insan Edirne'yi görmeden ölürse eksik yaşamış olur diyorum. Böyle bir sloganımız var. Bu sözün doğruluğu bu akşam teyit ediliyor. Zannediyorum Türkiye'de başka hiçbir ilde basın mensupları bir sahur düzenleyip ilin yöneticilerini davet etmiyorlar. Bu uygulamanın başka bir ilde olduğunu zannetmiyorum."

Edirne'deki vali, belediye başkanı, basın mensupları ve vatandaşların ayrıcalıklı kişiler olduğunu dile getiren Gürkan, kent, ecdat ve gelecekle gurur duyduğunu ifade etti.

Gürkan, amaçlarının Edirne'yi ve paha biçilemez tarihini, gelecek kuşaklara taşıyabilmek olduğunu kaydetti.

Sahurda, konuklara Osmanlı şerbeti ikram edildi, ramazan davulcusu maniler söyledi.

Kaynak: AA / Yerel

Selahattin Gürkan Dursun Ali Şahin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title