Haberler

Protokol, Basın Mensuplarıyla Sahurda Buluştu

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın da aralarında olduğu protokol üyeleriyle sahurda bir araya geldi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın da aralarında olduğu protokol üyeleriyle sahurda bir araya geldi.

Edirne Valisi gazeteciler tarafından Edirne Belediyesi'ne ait Protokolevi'nde düzenlenen sahurda yaptığı konuşmada, medya grubunun sahurda etkinlik düzenleyerek her zamanki gibi zor olanı seçtiğini söyledi.

Toplu şekilde sahur yapılmasının hoş olduğunu belirten Şahin, "Ben Edirne'de gazetecilerin düzenlediği sahurun ikincisine iştirak ediyorum. Geçen yıl Selimiye Camisi'nin gölgesinde yapıldı. Bu kez ise Selimiye Camisi'nin gölgesinde değil, Meriç Nehri'nin sahilinde oldu diyelim. Çünkü bizim denizimiz Meriç Nehri, onun sahilinde tarihi mekanda sahur yapmanın huzuru içerisindeyiz" diye konuştu.

Ramazan ayının birleştirici özelliğiyle sadece iftarlarda değil sahurlarda da insanları bir araya getirdiğini belirten Şahin, oruç tutan vatandaşların sıcak havaya dikkat etmesi gerektiğini kaydetti.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise gazetecilerin düzenlemiş olduğu sahur yemeğinin ikincisinin düzenlendiğini söyledi.

Etkinliğin gelenekselleştiğini aktaran Gürkan, şunları kaydetti:

"Tabi bunu iftara çevirseler ben daha mutlu olurdum ama onlar illa 'değişiklik olsun sahur yapalım' dediler. Bundan iki gece önce Edirne'de çok güzel bir iftar programı yaşadık. Bizim belediye binasında meclis salonunda yağlı boya portre var. 1902 yılının belediye meclis üyelerinin portresi, orijinal bir tablo. Bu tabloda 12 tane belediye meclis üyesi var. Altısı müslüman, altısı gayrimüslim. Bulgar, romen, yahudi, rum hepsi var.

Geçen gece de hahambaşının da katılımıyla Edirne'nin Osmanlı'dan bu yana, Osmanlı'nın o engin, geniş hoşgörüsünü bir kez daha yaşama imkanı bulduk. Tabi Edirne'de gerçekten önceden de vardı ama sayın valimizin göreve başlamasıyla bütün kurumlar arasında olağanüstü ahenk ve uyum var. Senfoni orkestrası inceliğinde bütün kurumlar birbirlerine destek olmak için canı gönülden mücadelede ediyorlar, uğraşıyorlar. Gerçekten bu kentin bir vatandaşı olarak bütün unvanlardan sıyrılarak gerçekten gurur verici bir tablo. Ramazan ayının bu mübarekliğine ve Edirne'ye de böyle bir tablo yakışır. Ben bütün bürokrat arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyorum, Edirneliler adına şükranlarımı sunuyorum."

Edirne Valisi Şahin'in kentin birleştirici gücü olduğunu vurgulayan Gürkan, en büyüğünden en küçüğüne her vatandaşın kentin kalkınması için çalıştığını dile getirdi.

Sahur programına Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan, Emniyet Müdürü Adnan Armağan Erdoğan, Özel İdare Genel Sektereti Muhammet Öztürk, Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, Müftü Emrullah Üzüm, Basın İlan Kurumu Müdürü Ebubekir Günel, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Bilgin Özbaş, Gençlik ve Spor Hizmetleri  Müdürü Serhat Ocak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı, Özel Kalem Müdürü İbrahim Tarancı, İl Basın Halkla İlişkiler Müdürü Ender Aydın, Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Devlet Türk Müziği Korosu Müdürü Fadıl Atik, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Vali Danışmanı Veli Sarıkamış, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Geçmiş, Darül Hadis Cami İmamı Mahmut Eroğlu, işadamı Yunus Ekşi ve basın mensupları katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Edirne Belediyesi Dursun Ali Şahin Recep Gürkan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title