Haberler

Protesto Edilen Bahçeşehir Gölet Projesinde Konutların Tanesi 1,7 Milyon

Güncelleme:

Nisan ayında Başakşehir Belediyesi Bahçeşehir'de gölet alanı ihale ile yapılaşmaya açtı. Belediye "Göleti büyütüyoruz, genişleyen alana da dükkanlar yapılmasına izin veriyoruz" dedi. Bölge halkı ise gölette yapılaşmaya karşı çıktı, protesto gösterileri düzenledi. 4 ay sonra bölgede nasıl bir yapılaşma olacağı ortaya çıktı.

Gölet ihalesini 103 milyon lira bedelle alan Atmaca Grup'un hemen yan parselde bir arsası daha var. Şirket yaklaşık 2 yıl önce bu arsayı Mesa-Nurol'dan satın aldı. Şimdilerde bu arsada konut projesi için inşaat çalışmaları sürüyor. Atmaca Grup, konut projesi ile göletteki dükkanları birlikte pazarlıyor.

ADI BELLİ OLDU

Projeye ' Bahçeşehir Park' adı verilirken, satış ofisinde ön satışlar başladı. Atmaca Grup'un konut projesinde 2 tane 11 katlı konut projesi ile bir tane az katlı konut bloğu yer alacak. Konut bloklarının altında da ticari üniteler yer alacak. 2016'da tamamlanması hedeflenen projede lüks ve büyük evler yapılması öngörülüyor.

Satış ofisinden verilen bilgiye göre 4+1 evlerin fiyatı 1 milyon 700 bin liradan başlıyor. Gölet alandaki dükkanların metrekaresi ise 30 bin liradan başlıyor. Proje satış görevlileri gölette yer alacak dükkanlar için resmi satış başlamadığını, ancak yoğun talep olduğunu belirtiyor.

GÖLETE KOMŞU KONUT PROJESİ

Atmaca Grup, göletin genişleyen bölümünde dükkânlar yaparken, hemen komşu parselinde de ev inşa ediyor. Şirket gölet alanındaki dükkânları satarken, konutların alt katlarında yer alan ticari birimleri kiralamayı planlıyor.

KOMŞU PARSELLER

Başakşehir Belediyesi tarafından yapılan gölet ihalesine iptal davası açmaya hazırlanan Bahçeşehir Gölet Platformu, Atmaca Grup'un gölet alanı projesinin bir parçası gibi sunmasına tepki gösteriyor. Atmaca Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca ise iddialara şöyle yanıt veriyor: "2 ayrı proje yapıyoruz ama komşu parsellerde yer alıyor. Aynı ofiste, aynı ekip satış sürecini yönetiyor.

Zaten gölete komşu arsamız var, rekabet ortamı olmasın diye belediyenin ihalesine girdik. Dükkanlar için henüz ruhsat alınmadı. Uluslararası bir yarışma ile proje seçilecekti ve bunda son aşamaya geldik. Şuan 2 projemizde talepleri topluyoruz."
Atmaca Grup için inşaat yeni bir iş kolu. Şirketin esas faaliyet alanı elektronik ve elektrikli ev aletleri alanında yoğunlaşıyor. Sunny markası ile tanınan Atmaca bu alanda 1979'dan beri faaliyet gösteriyor.

GÖLETTE NE OLMUŞTU?

Bahçeşehir'de gölet çevresini yapılaşmaya açan arsa satışı ihalesi 9 Nisan'da Resmi Gazete'de ilanla duyuruldu. Başakşehir Belediyesi açıklamasında 607 ada 2,5,6,7,8,9 ve 10 sayılı parsellerin hasılat paylaşım modeliyle satışa çıkardığını duyurdu. 24 Nisan'da yapılan ihalesi 103 milyon TL teklifle Atmaca Grup kazandı. 11 bin metrekare inşaat yapma izni olan firma 6 metreyi geçmeyen dükkanlar yapacak. Şirket 103 milyon dışında parkın genişletilmesi maliyetini de üstlenerek yapılacak dükkanların sahibi olacak.

Bahçeşehir Park adı verilen projede 100'den fazla dükkân ile yaklaşık 130 ev olması planlanıyor.

Gölete komşu evlerin inşaatı başladı. Hafriyat aşamasında olan proje için şantiyenin hemen yanına bir de satış ofisi inşa edildi.

Gölet alanında konut yapılması yasak, sadece ticari birim olacak. Kafe ve restoran olması planlanan yapılar en fazla 6 metre yükseklikte olabilir. (Kaynak:Hürriyet)






Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Başakşehir Belediyesi Bahçeşehir Emlak Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (5)

DEFOLUN GİDİN:

KESİN AKEPELİ BİRİSİ VARDIR ARKASINDA

12
5
yanıtYanıtla
kom kom mok mok mokoko:

kom ihale sana bana vatandaşa patlıyor 103 miliyon dolar nereye gidiyor tabia alanı sulak alanı kim takıyor böş buldukları hazine arazisini gasp ediyorlar yasal yollarla eskiden muhtarlar ve oraları ağaları hazine arazisini yağmalıyor du şimdi uyandılar. resmi gazete ile yağmalıyorlar

yanıt0
yanıt0
lazzzzıstt:

ZENGINLER PARAYLA HALKIN ORTAK KULLANIMI OLAN ALANLARI TALAN EDIYOR BELEDIYEDE PARASINA BAKIYOR KANUNI YOLDAN RANT BUNA DENIYORRR

8
0
yanıtYanıtla
Deniz:

Şu rezilliğe bak. İu olaya bak. :( hiç mi üzülmüyorsunuz :((

7
0
yanıtYanıtla
Tepkili:

Yalan ve talan düzeni bu,ağababaları hırsızlığı bunlara iyi öğretti.Her şey kuralına uygun yapılıyor!

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title