Haberler

Proje Ödülleri Sahiplerini Buldu

Güncelleme:

"Mehmet Kemal Dedeman Araştırma ve Geliştirme Proje Yarışması" ödülleri sahiplerini buldu.

Dedeman Topluluğu'nun kurucusu Mehmet Kemal Dedeman'ın anısını yaşatmak üzere geleneksel olarak düzenlenen "Mehmet Kemal Dedeman Araştırma ve Geliştirme Proje Yarışması"nın Ödül Töreni bu sene 9. kez gerçekleştirildi. Türkiye'deki madencilik ve turizm sektörlerini ortak bir platformda buluşturarak yapıcı bir rekabet ortamı yaratan ve bu alanın gelişimine katkıda bulunmak amacıyla yapılan yarışma sonucunda dereceye giren projelerin ödülleri sahiplerini buldu. 12 Şubat 2013 Salı günü Dedeman İstanbul'da gerçekleşen ödül törenine, seçkin davetliler ve sektörün değerli isimleri katıldı.

Mehmet Kemal Dedeman Araştırma ve Geliştirme Proje Yarışması, Madencilik ve Turizm dalında birbirinden değerli projelere ödülleri verildi. 2012 yılı için Madencilik kategorisindeki konu başlıkları "Türk Madenciliğini Geliştirmeye Yönelik Araştırma ve Projeler" olarak belirlenirken Turizm dalındaki konu başlığı "Medyanın Konaklama Sektörünün Pazarlanmasında Etkin Kullanımı" oldu. Seçici kurulun kararı sonucunda birinci seçilen her iki dalın proje sahibine 20'şer bin TL ödül verilirken, ikincilere 10'ar bin TL, üçüncülere ise 5'er bin TL değerinde ödülleri takdim edildi.

Törende konuşma yapan Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman, "Çalışma hayatına çok erken başlayıp, güçlü yüreği ile Türkiye'nin önemli gruplarından birini kuran, ailesine, çalışanlarına ve yeni nesillere eşsiz değerler bırakan sevgili babamız Mehmet Kemal Dedeman'ın aramızdan ayrılışının 15'inci yıldönümünde kendisini sevgiyle, şükranla ve hasretle anıyoruz.Rahmetli babam, araştırmanın önemine inanır ve çalışmalarını bu doğrultuda yürütürdü. Bizler de evlatları olarak, adına bir araştırma ve geliştirme proje yarışması düzenlemenin, Mehmet Kemal Dedeman'ı anmak ve anısını yaşatmak için en güzel yollardan biri olduğuna inandık. Bu nedenle 2004 yılından bu yana her sene yapılmakta olan "Mehmet Kemal Dedeman Araştırma ve Geliştirme Proje Yarışması"nı hayata geçirdik. Bu sene dokuzuncusunu düzenlediğimiz yarışmamıza katılan projelerin, madencilik ve turizm sektörlerine katkı sağlamasını diliyorum" dedi.

Yarışmanın ilgili sektörler için önemini vurgulayan Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nazire Dedeman Çağatay, ""Madencilik" ve "Turizm" sektörlerinde önemli ilklere imza atma başarısı gösteren Mehmet Kemal Dedeman'ın evlatları olarak, bundan tam dokuz yıl önce başlattığımız "Mehmet Kemal Dedeman Araştırma ve Geliştirme Proje Yarışması"nı hayata geçirmiş olmanın mutluluğunu ve gururunu bir kez daha yaşıyoruz.Yarışmamıza her iki dalda bugüne kadar pek çok proje başvurdu. Bugüne kadar 60 projeyi ödüllendirme mutluluğunu yaşadık. "Madencilik" ve "Turizm" sektörlerinin gelişmesine önemli katkılar sağlayan bu projeler, akademik araştırmalar yapanlara olduğu kadar, sektöre ilgi duyanlara da önemli kaynak oluşturuyor." diyerek sözlerini noktaladı.

Madencilik dalında ödül kazananlar

Bu yıl, "Yeraltı Kömür Üretim Faaliyetlerinde Ocak Yangınlarının Önlenmesinin Araştırılması - Gli Tunçbilek Ömerler Mekanize Yeraltı Ocağı Uygulaması" projesiyle Prof. Dr. Ahmet Hakan Onur, Prof. Dr. Halil Köse, Prof. Dr. Ercüment Yalçın, Doç. Dr. Gürcan Konak, Doç. Dr. Hayati Yenice, Yrd. Doç. Dr. Doğan Karakuş, Yrd. Doç. Dr. Alper Gönen, Arş. Grv. Mehmet V. Özdoğan ve Arş. Grv. Abdurrahman Tosun ekibi birincilik ödülünü almaya hak kazandılar. "Sülfürlü Cevherlerde Oksitlenme Derecesinin Sayısal Olarak Belirlenmesi Ve Flotasyon Performansına Etkisi" projesiyle Dr. Özlem Bıçak madencilik dalında ikincilik ödülünün sahibi oldu. Üçüncülük ödülü ise "Zayıf Kaya Ve Faylı Zonlarda Tünel Kazı, Tahkimat ve Tasarım Parametreleri; İzmir Metro Projesi Örneği" projesiyle Dr. Mete Kun'a verildi.

Turizm dalında ödül kazananlar

Turizm dalında birincilik ödülünü "Konaklama Sektöründe Hizmet Odaklı Evrik Pazarlama" projesiyle Erol Karabulut kazandı. Bu dalda ikincilik ödülü ise "Otelcilik Sektöründe Bir Pazarlama Aracı Olarak Sosyal Medya Kullanımı - Otel Pazarlama Modeli Önerisi" projesiyle Serkan Karahatay'a verildi. "Konaklama İşletmelerinin Pazarlanmasında İnternetin Etkin Kullanımına Yönelik Bir Model Önerisi" projesiyle turizm dalında üçüncülük ödülünü Yrd. Doç Dr. Özlem Köroğlu, Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt ve Yrd. Doç Dr. Ahmet Köroğlu kazandılar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Dedeman Holding Ahmet Köroğlu İstanbul Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title