Haberler

Proje Ekibi Romanya'dan Döndü

Güncelleme:

24 Ocak'ta Romanya'nın Braşov şehrine giden,aralarında İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet GÜVEN, Şube Müdürü Kadir TOSUN'unda bulunduğu ekip yaptığı çalışmaların ardından İskenderun'a döndü.

Yapılan toplantı hakkında bilgi veren İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet GÜVEN, "Pilot olarak uyguladığımız projede, devamsızlık problemi olan öğrencileri okullarımız da yaptığımız değişik aktivitelerle eğitime dahil edip, her ay belirlediğimiz ödüllerle öğrencilerin motivasyonlarını artırıyoruz. Bu kapsamda biz zaten İskenderun'da bir dizi aktiviteler gerçekleştiriyorduk. Romanya'da ki ortak kurumlarımız ve okullarımız projede ne aşamada onun takibini yapabilmek için 5 gün boyunca çeşitli çalışmalar yaptık. Okuldaki aktivitelerden kalan boş zamanlarda da, projemizin tanıtımını yapmak için yerel otoritelere de ziyaretlerimiz oldu. Basının da dikkatini çeken bu projemiz, Romanya televizyonlarında haber bültenlerinde yer aldı. Fagaras Belediye Başkanı Manduc Constantin Sorin, bizleri Fagaras'ta bulunan tarihi bir kalede ağırlayarak, projemiz hakkında bilgi aldı"dedi.

Projenin Türkiye Koordinatörü Hanefi ZOBAR;"Bu toplantı projemizin üçüncü toplantısı. Proje çok güzel ilerliyor. Bir sene öncesine döndüğümüzde, projenin ilk başladığı yıl , İskenderun Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Suçıkağı Paşa Karaca Ortaokulu'nda sadece 21 öğrencimiz hiç devamsızlık yapmamıştı. Şuan ki sayılara baktığımızda, projenin etkilerini rahatça görebiliyoruz. Hiç devamsızlık yapmayan öğrenci sayımız iki okulda 300' ulaştı. İkinci dönem umut ediyoruz ki, bu sayı 600'e ulaşır. Bu projeyi destekleyen Türkiye Ulusal Ajansına teşekkür ediyoruz." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İskenderun Türkiye Romanya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title