Haberler

"Profesyonel Bir Hobiniz Olsun"

Güncelleme:

Ahmet Yeşiltepe tarafından "Eski Dünyadan Yeni Dünyaya Bir Seyyahın Güncesi" adlı konferans Atatürk Kültür Merkezinde düzenlendi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) "20. Bilim, Kültür ve Sanat Günleri" kapsamında, Ahmet Yeşiltepe tarafından "Eski Dünyadan Yeni Dünyaya Bir Seyyahın Güncesi" adlı konferans Atatürk Kültür Merkezinde düzenlendi.

GAÜN Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Gür ve Genel Sekreter Ercan Eroğlu'nun da katıldığı konferansta konuşan Ahmet Yeşiltepe, profesyonel hobi olarak Türkiye'nin, Anadolu topraklarının kadim medeniyetlerini araştırdığını ifade etti.

Hayatta hep pencere açmak gerektiğini vurgulayan Yeşiltepe, öğrencilere kendi alanlarıyla ilgili bir hobi edinerek, onu derinleştirmelerini ve profesyonel bir hale getirmelerini tavsiye etti.

Bilimsel bir metodolojiyi ilk defa milattan önce 6. Yüzyılda geliştiren kentlerin Anadolu'da olduğunu ifade eden Yeşiltepe, "İlk borsa işlemleri Kütahya Çavdar Hisarda. Geçmişten günümüze pek çok hikayenin başlangıç noktası bu topraklar" diyerek, Türkiye Türklerinin kan bağı olarak asıl bağlı oldukları toplulukların Oğuzlar olduğunu söyledi.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Yeşiltepe, "Muhakkak bir yabancı diliniz ve hobiniz olsun. Hayata pencere açın. Yaşadığınız günlük sıkıntıların dışına çıkıp, size o sıkıntılara dışardan bakmaya imkan sağlayacak bir meşgaleniz olsun. Bu meşgale hem sizi hem de etrafınızdakileri zenginleştirsin" diye konuştu.

Konferansın sonunda; Ahmet Yeşiltepe'ye günün anısına hediye takdim eden GAÜN Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Gür, Ahmet Yeşiltepe'nin modern bir seyyah gözüyle zamanda ve mekânda katılımcılara sörf yaptırdığını söyledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gaziantep Üniversitesi Mustafa Kemal Atatürk Yeşiltepe Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title