Haberler

Profesörün Paraları ve Altınları Teslim Edildi

Samsun’da telefonla bakıcıları kandırılarak dolandırılan profesör karı-kocanın paraları ve ziynet eşyaları, Samsun Valisi İbrahim Şahin tarafından çifte teslim edildi.

Samsun'da telefonla bakıcıları kandırılarak dolandırılan profesör karı-kocanın paraları ve ziynet eşyaları, Samsun Valisi İbrahim Şahin tarafından çifte teslim edildi.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mustafa Demirağ (48) ve Prof. Dr. Güzin Demirağ (47) çiftinin 100 bin liralık ziynet eşyaları ile 3 bin euro ve 900 dolar paraları, 2 telefon dolandırıcısı tarafından bakıcıları kandırılarak alındı. 2 zanlı, Samsun polisinin çalışmaları sonucu Çorum'da yakalandı.

Telefonla aranarak dolandırılmaya çalışılan Prof. Dr. Güzin Gönüllü Demirağ, olayı anlattı. Çocuğunun rehin alındığını zannettiğini belirten Prof. Dr. Demirağ, "Doğu şiveli bir bey telefon açtı. Bana 'sizin bütün bilgileriniz çalınmış. 1 yıl içerisinde herhangi bankada ya da postanede bir işlem yaptınız mı?' dedi. Aslında ilk birkaç saniye ben de kandım. Birçok bankayla çalıştığımı söyledim. 'Sizin bilgilerinizi alarak, İlkadım ilçesinde bir sarrafı soymuşlar' dedi. Ben de bayan olduğum için çok tedirgin oldum. Yandaki odada bulunan iş arkadaşıma telefonu verdim. Daha sonra durum anlaşılınca 'siz dolandırıcısınız' diyerek telefonu kapattım. Bu saat 09.38'de oldu. Bana bu konuşma esnasında evle alakalı olarak bir şey söylemediler. Ama galiba konuştuğumuz esnada sesimi kaydettiler. Aynı anda evde bulunan çocuk bakıcısını aramaya başlamışlar. Bakıcımıza ısrarla bizim tutuklu olduğumuzu, kendisinin de hırsızlıkla suçlandığını, mutlaka evdeki bütün ziynet eşyalarını getirmesi konusunda ısrarlı bir şekilde bakıcımla uğraşmaya başlamışlar. Bakıcım zaten sessiz bir bayandı. Tedirgin olmaması mümkün değil. Dolandırıcılar bakıcıma, 'Seni de öldürürüz, evdeki çocuğu öldürürüz' demiş. Bakıcımın, 'Gelin kapıdan alın ben çıkamam' demesine rağmen kadını o kadar korkutmuşlar ki kadın bizim kasayı 1.5 saat tek başına uğraşarak kırmış. Kadına öyle bir güç veriyorlar ki, kasayı kırarak bütün ziynet eşyalarını, paraları ve çocuğumuzu alarak 11.20'de evimize yakın bir yerde dolandırıcılarla buluşmuş. Buluşma yerini de dolandırıcılar bakıcıya söylemiş. Bu da evimizi bilen bir kişi olduklarını gösteriyor. Bakıcım, dolandırıcılık yapan adamlara 'Ben hanımımın sesini duymak istiyorum' demiş. Başka bir telefon numarası ile beni aradılar. Saat 11.30'da 'Güzin hanım' deyip telefonu kapattılar. Bu alışveriş olduğu anda oluyor. O anda benim telefonum kapandı. Daha sonra o numarayı aramaya çalıştım ama meşgul çaldı. Ben de bakıcım başka bir telefondan arayınca çocuğumun rehin olduğunu zannettim. Evi aradım devamlı meşgul çalıyor. Bakıcımı arıyorum devamlı meşgul çalıyor. O verdikleri telefon devamlı meşgul çalıyor. Biz o aşamada zaten yola çıktık. O aşamadan sonra zaten eve geldiğimizde emniyet görevlileri de eve gelmişlerdi. Çok heyecanlı, üzgün ve telaşlıyım açıkçası. Ama ben eve girdiğimde bütün emniyet görevlilerini orada görünce rahatladım. Bütün emniyet mensuplarına özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

VALİ ŞAHİN: "BİZ KİMSEDEN PARA İSTEMEYİZ"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Samsun Valisi İbrahim Şahin, vatandaşlara kendilerini başkası gibi tanıtıp para ve benzeri gibi şeyler isteyenlere itibar etmemeleri gerektiğini belirterek, "Bizim hiç kimseden para isteme gibi bir talebimiz olmaz. Bu tarz talepler olduğunda mutlak suretle güvenlik güçlerimize, polise, jandarmaya, savcılığa intikal ettirilmesini sürekli olarak söylüyoruz. Umarım ki bu tarz olaylar bir daha cereyan etmez. Bizim vatandaşlarımızdan isteğimiz, bu tarz telefonları aldıklarında kesinlikle panik yapmadan güvenlik güçlerini haberdar etsinler. Dolandırıcı şahıslar, çok profesyonel oldukları için insanların ruh halini ve psikolojisini çok güzel yönlendiriyorlar. Çok bilinçli bile olsanız zaman zaman kanabiliyorsunuz" diye konuştu.

EMNİYET MÜDÜRÜ YAVUZ: "EN ÖNEMLİ DETAY, POLİSE HEMEN BİLGİ VERİLMESİ"

Konuyla ilgili hırsızların yakalanması hakkında bilgi veren Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, "Dolandırıcılar, teslimatı yaptıktan sonra bir taksiye binerek otogara gitmişler. Görüntü kayıtlarından bindikleri otobüsü tespit ettik ve Çorum istikametine gittiklerini öğrendik. Sonra Çorum Emniyeti ile irtibata geçerek dolandırıcıları yakaladık. Bu olaydaki en büyük detay, olayın çok hızlı bir şekilde polise intikal etmesidir. Verilerin toplanması da bizim çalışmalarımızı kolaylaştırıyor. Ben bunun için hocalarımıza hem geçmiş olsun diyorum hem de teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Dolandırıcılardan savcılık kanalıyla alınan eşyalar ve paralar, Vali İbrahim Şahin tarafından dolandırılan profesör çifte teslim edildi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi İbrahim Şahin Çorum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title