Haberler

Profesörden Sıcak Uyarıları

Başkent Üniversitesi Adana Hastanesi İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Özgür Özyılkan, sıcak havaların yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlıkları olanlar açısından riskli olduğunu söyledi, uyarılarda bulundu.

Başkent Üniversitesi Adana Hastanesi İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Özgür Özyılkan, sıcak havaların yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlıkları olanlar açısından riskli olduğunu söyledi, uyarılarda bulundu.

Güneşin etkili olduğu saatlerde dışarı çıkılmamasını ve yeterince su tüketilmesini öneren Prof. Dr. Özgür Özyılkan, "Çocuklar ve beyaz tenliler yüksek dereceli güneş kremi kullanmalı. Ayrıca atmosferdeki ozon tabakası delik olduğu için bazı güneş ışınlarına karşı korunmasız haldeyiz. Benlerde büyüme, kanama ve renk değişikliği olursa cilt kanseri göstergesi olabilir. Bu durumla karşılaşırsanız mutlaka hekime başvurun" dedi.

ÖNERİLERİNİ SIRALADI

Havaların ısınmasıyla birlikte vücudun çok sıvı kaybettiğini belirterek bu süreçte bol sıvı tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Özyılkan, şunları kaydetti:

"Çünkü aşırı sıcakta vücut çok su kaybedince sıvı tüketim dengesi değişiyor. Nasıl aşırı soğuklar kronik rahatsızlığı olanları etkiliyorsa, sıcaklar da örneğin tansiyon hastalarını, kalp rahatsızlığı bulunanları etkiler. Yaşlılar, yaşlı hastalar, küçük çocuklar ve kronik rahatsızlıkları bulunanlar, güneş ışınlarının dik olarak geldiği öğle saatlerinde mutlaka evde veya serin bir yerde bulunmalı. Eğer zorunlu durumlarda dışarı çıkılacaksa, insanlar başına geniş şapkalar takıp güneşten korunsun. Bu süreçte kendimizi güneşten mümkün olduğunca sakınmalıyız." - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title