Haberler

Prof. Işıkara İçin Yarın Kandilli'de Tören Yapılacak

Bir süredir tedavi gördüğü hastanede dün akşam hayatını kaybeden, kamuoyunda 'Deprem Dede' olarak bilinen Prof.Dr.Ahmet Mete Işıkara'nın cenazesi, oğlu tarafından hastane morgundan alınarak Karacaahmet Mezarlığı'nın gasilhanesine götürüldü.

Bir süredir tedavi gördüğü hastanede dün akşam hayatını kaybeden, kamuoyunda 'Deprem Dede' olarak bilinen Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın cenazesi, oğlu tarafından hastane morgundan alınarak Karacaahmet Mezarlığı'nın gasilhanesine götürüldü. Ahmet Mete Işıkara için yarın saat 09.30'da, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nde tören yapılacak.

Solunum yetmezliği nedeniyle 45 gündür tedavi gördüğü Göztepe Medical Park Hastanesi'nde dün akşam hayatını kaybeden, Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın cenazesi, oğlu Cengiz Işıkara tarafından hastane morgundan alındı. Karacaahmet Mezarlığı'nın gasilhanesine götürülen Işıkara'nın naaşı, yarın sabah erken saatlerde buradan alınarak son kez evine gidecek. Işıkara'nın cenazesi daha sonra, saat 09.30'da yapılacak tören için yıllarca görev yaptığı Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'ne götürülecek. Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Teşvikiye Camii'nde öğle namazını takiben kılınacak cenaze namazından sonra Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

OĞLU: HERKES ELİNDEN GELENİ YAPTI

Ölümünün ardından vatandaşların, babası Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara için yazdıklarının kendisini duygulandırdığını söyleyen Cengiz Işakara, "Herkese çok teşekkür ederim. Bu 45 günlük süre içinde herkes elinden geleni yaptı. Dün haberden sonra arayan herkese teşekkür ederim. Özellikle haberin altında insanların yazdığı şeyler çok güzeldi. Onları okuyunca duygusal anlar yaşadım. Çok güzel bir ömrü oldu, her şeyi dolu dolu yaşadı. Sizleri çok severdi, siz de onu çok severdiniz. Herkes onu çok sevdi, Allah herkese böyle bir hayat nasip etsin, mekanı cennet olsun" diye konuştu.

İNSANLAR BABAMI ANLADI

Babasının depremle ilgili yıllarca anlatmaya çalıştığı şeyi insanların anladığını kaydeden Cengiz Işıkara, "Bunu en net şimdi anlıyoruz. Çok güzel bir yorum vardı. 'Allah korusun, İstanbul depremi olursa, olacak olanları kendi görmeyecek ve artık üzülmeyecek.' Belki de en acı ve doğru yorum buydu" dedi.

(BB) - İstanbul / Kadıköy

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cengiz Işıkara Karacaahmet Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title