Haberler

Prof. Dr. Zeki Ertuğ, 'Bildiri'den İmzasını Çekti

Güncelleme:

AÜ Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Zeki Ertuğ, 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin hazırladığı 'Bu Suça Ortak Olmayacağız' başlıklı bildirideki imzasını çektiğini açıkladı.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Zeki Ertuğ, 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin hazırladğı 'Bu Suça Ortak Olmayacağız' başlıklı bildirideki imzasını çektiğini açıkladı.

"İÇERİĞİNİ OKUMA FIRSATIM OLMADI"

Bildiride imzası bulunan Prof. Dr. Zeki Ertuğ, yaptığı yazılı açıklamada bildiriden imzasını çektiğini kaydetti. Prof. Dr. Ertuğ'un açıklaması şöyle:

"İçerdeki hainlerin ve dış güçlerin vatanımızı bölmeye çalıştığı bu olağanüstü dönemde, devletimiz güvenlik güçlerinin her gün şehitler vererek teröre ve bölücülere karşı yürüttüğü mücadeleyi, 'kıyım' ve 'katliam' olarak nitelendirdiği iddia olunan ve yoğun mesaim dolayısıyla, içeriğini okuma ve inceleme fırsatı bulamadığım 'Bildiri'yi, 'Barış çağrısı' olduğu düşüncesiyle her zaman barıştan yana olmuş bir akademisyen olarak imzaladım. İçeriğini ise gösterilen tepkiler üzerine daha sonra öğrendim.

"İLERİ SÜRÜLEN DÜŞÜNCE VE İDDİALARA KATILMAM MÜMKÜN DEĞİL"

Büyük tehdit ve tehlikelere maruz bulunan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bölünmez bütünlüğünü korumaya ve halkımızın güvenliğini sağlamaya yönelik mücadeleye ilişkin, söz konusu 'Bildiri'de ileri sürülen düşünce ve iddialara katılmam mümkün olmadığından imzamı geri çektiğimi ve bu olay nedeniyle hakkımda açılacak adli ve idari soruşturmaya hazır olduğumu kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarım."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Politika Güncel Haberler

title