Haberler

Prof. Dr. Verimli: "Barış Gelinine Tecavüz Kaotik Toplumun Sonucu"

Psikiyatrist Prof. Dr. Arif Verimli, Dünyaya Barış Mesajı Vermek Üzere Milano'dan Yola Çıkan ve Otostopla İstanbul'a Kadar Gelen İtalyan Sanatçı Pippa Bacca'nın Tecavüz Edilerek Öldürülmesini 1980'lerden Sonra Yaşanan Sanayileşme ve Büyükşehirlere Gerçekleşen Göçe Bağladı.

Psikiyatrist Prof. Dr. Arif Verimli, dünyaya barış mesajı vermek üzere Milano'dan yola çıkan ve otostopla İstanbul'a kadar gelen İtalyan sanatçı Pippa Bacca'nın tecavüz edilerek öldürülmesini 1980'lerden sonra yaşanan sanayileşme ve Büyükşehirlere gerçekleşen göçe bağladı.

Yeditepe Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arif Verimli ANKA'ya yaptığı açıklamada İtalyan şarkıcının öldürülmesi olayında öncelikle Türkiye'nin sosyolojik ve toplumsal durumuna bakmak gerektiğini söyledi. Özellikle 1980'lerden sonra sanayileşmeyle birlikte büyükşehirlere de göçün başladığını ifade eden Prof. Dr. Verimli şunları söyledi:

"Aynı zamanda Türkiye bir haberleşme devrimini de yaşamaya başladı. Tüm bu gelişmeler yurt dışında 1700'lerden sonra özümsene özümsene yaşanırken, Türkiye bunları 20-30 yıla sığdırdı. Ancak bu sırada eğitimi eksik kaldı. Bu da karşımıza kaotik bir toplum örneği çıkardı. Yani 30 yılda yaşanan sanayileşme, göç ve çarpık kentleşme toplumda kaotik ortamı oluşturdu. Büyükşehirler suç oranı yüksek insanlarla doldu. İnsanlık değerleri, insan sevgisi ve insan hakları gibi değerlere sahip kişilerle suç unsuru taşıyan insanlar yan yana yaşamaya başladı. Sana gelmiş, misafir olarak ülkende ağırlayacağın kişiye tecavüz etme fikri herhalde sevgisizliktendir"

-TECAVÜZDE BEYAZ GELİNLİK ETKİLİ Mİ?-

Bu olayda bireysel etkenlerin de söz konusu olabileceğine değinen Prof. Dr. Verimli ilginç bir konuya da temas ederek tecavüz olayında şarkıcının beyaz gelinlik giymiş olmasının da etkili olabileceğini öne sürdü. Prof. Dr. Verimli, "Kadının nereden gelip nereye gittiği, amacının ne olduğu konusunda en ufak bir düşüncesi yok. Gelin ve gelinlik daha çok cinselliği çağrıştırıyor. Bu faktör de etkenler arasında sayılabilir" dedi. Daha önce yılbaşında yaşanan ve yaz aylarında tatillerini geçirmek üzere Türkiye'ye gelen turistlere yönelik taciz ve tecavüz olaylarının artmasını ise Prof. Dr. Arif Verimli "Türkiye'de, genelde bu tür insanlar arasında, yabancıların ahlak açısından serbest olduğu gibi bir görüş var. Örneğin bütün Ruslara nataşa denildi. Nerede Rus görseler cinsel yönden yararlanılabilir diye bakıldı" dedi.(ANKA)

(DNZ/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title