Haberler

Şener: Deprem Ülkemiz İçin Talihsizlik Değil Büyük Bir Şanstır

Güncelleme:

Jeoloji profesörü Mehmet Şener, depremin değişik yer altı kaynaklarımızın oluşumu ve üretimi için büyük bir şans olarak algılanması gerektiğini söyledi.

Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Jeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Şener, gerekli tedbirlerin alınması halinde depremlerin korkulacak bir jeolojik olay olmaktan çıktığını belirtti.

ÜLKENİN EN AKTİF FAYINDA DEPREM

Prof. Dr. Şener, son aylarda Niğde'nin Çamardı ilçesinde artan depremleri değerlendirirken, 7 Nisan 2016 perşembe günü saat 14.11'de merkez üssü Niğde-Çamardı-Kavlaktepe olan ve 4.1 büyüklükteki depremin, ülkenin en aktif fayı olarak tanımlanan 300 kilometre uzunluğunda Ecemiş fay zonu içerisinde meydana geldiğini anlattı.

"TEDBİRLİ OLUNURSA KAYIP MİNİMUM OLUR"

Ülkenin jeolojik yapısından kaynaklanan depremin, tedbirli olunması halinde minimum kayıpların olabileceğini kaydeden Prof. Dr. Şener, depremin şans olabileceğini belirtti.

IŞIKARA'NIN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Şener şunları söyledi:

"Bu tedbirler belirlenirken Anadolu coğrafyasında yaşamış atalarımızın yerleşim yerleri ve yerleşim modelleri, iyi incelenmeli ve örnek alınmalıdır. Unutulmamalıdır ki ülkemiz için önemli bir kayıp olan rahmetli Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın sözleri ile 'deprem öldürmez, bina öldürür'.

"TALİHSİZLİK DEĞİL BÜYÜK BİR ŞANS"

Gerekli tedbirlerin alınması halinde depremler korkulacak bir jeolojik olay olmaktan çıkıp ülkemiz için jeotermal enerji ve linyit gibi enerji hammaddelerinin, bor ve tuz gibi endüstriyel hammaddelerin ve altın gibi değişik yer altı kaynaklarımızın oluşumu ve üretimi için büyük bir şans olarak algılanabilecektir. Bu nedenlerle deprem ülkemiz için talihsizlik değil büyük bir şanstır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Niğde Üniversitesi Mehmet Şener Çamardı Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

SANS YOK KADER VAR İLAHİ EMİR:

Sans ve ya tesaduf kelimesi diye birsey yok kader de ne varsa o olur rabbim yazdiysa olur biter tabikide tedbir herzaman gerek

0
1
yanıtYanıtla
yoruk oglan:

krizi firsata cevireblecek bir mantik olarak bakiyorum. pesinden gidilse olmayacak is degil ama once depremden korunma yollarini ogretmeliyiz.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title