Haberler

Türbanlı Öğrencilere Tutanak Tutan Pekünlü, Tahliye Oldu

Güncelleme:

İzmir Ege Üniversitesi'nde, türbanlı öğrencilerin şikayeti üzerine 'öğrenim özgürlüğünü engellediği' gerekçesiyle aldığı 2 yıl 1 aylık cezası Yargıtay tarafından onanınca geçen yıl 27 Kasım'da cezaevine giren Prof. Dr. Renan Pekünlü, cezasının infazını tamamlayarak bugün tahliye oldu. Şartlı tahliye olan Prof. Dr. Rennan Pekünlü, belli zamanlar da imza verecek.

CEZASI YARGITAY TARAFINDAN ONANMIŞTI

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Uzay Bilimi ve Astronomi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Renan Pekünlü, 2011 yılının Mart ayında fakülte binasına türbanıyla girmek isteyen öğrencilerine tutanak tutup izin vermeyince, YÖK'e şikayet edildi. Bunun üzerine, YÖK de türbanlı öğrencilerini almayan Prof. Dr. Renan Pekünlü, hakkında 'öğrenim özgürlüğünü engellediği' gerekçesiyle şikayetçi olunca, 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Bu davadan Prof. Dr. Pekünlü'ye verilen 2 yıl 1 ay hapis cezası, Yargıtay tarafından onandı. Prof. Dr. Rennan Pekünlü de geçen 27 Kasım tarihinde, öğrencilerine, öğretim üyesi arkadaşlarına, Bornova Belediyesi Nikah Salonu'nda 'Evrim ve Evren' konulu ders verdikten sonra Foça Açık Cezaevi'ne teslim oldu.

KARŞILAMA TÖRENİ DÜZENLEYECEKLERDİ AMA...

Cezasının infazını tamamlayarak bugün saat 14.00'de tahliye olması beklenen Prof. Dr. Pekünlü için arkadaşları, bazı gruplar cezaevi önünde karşılama töreni planladı. Ancak cezaevi yönetimi sabah saatlerinde Prof. Dr. Pekünlü'yü tahliye etti.

Bu uygulamanın, cezaevi önünde tahliyenin bir gövde gösterisine dönüşmemesi için yapıldığı öne sürüldü. Prof. Dr. Pekünlü de sessiz sedasız cezaevinden çıkıp, İZBAN'a binip evine gelerek yakınlarına büyük sürpriz yaptı. Prof. Dr. Pekünlü için saat 18.00'de İzmir Barosu Konferans Salonu'nda tören düzenlenecek. Son dersini vererek cezaevine giren Prof. Dr. Pekünlü burada da cezaevinden çıktıktan sonra ilk dersini verecek.

İKİ DAVASI DEVAM EDİYOR

Bu arada Prof. Dr. Renan Pekünlü, aynı gerekçeyle, dört öğrencinin şikayeti üzerine, 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle halen 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde, yargılanmaya devam ediyor. Bu davanın önümüzdeki ay duruşmasının olduğu açıklandı. Bunun yanı sıra Prof. Dr. Renan Pekünlü'ye, yine dört kız öğrencinin aynı gerekçeyle açtığı bir başka dava ise 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi tarafından, rektörlükten yargılama için izin alınmadığı gerekçesiyle, 2013 yılının Nisan ayında iade edildi. 12 yıla kadar hapis cezası istenen bu dosyayla ilgili olarak ise Ege Üniversitesi Rektörlüğü'nün henüz izin vermediği, izin verilmesi halinde de o dosyalardan da bir kez daha Prof. Dr. Pekünlü'nün hakim karşısına çıkacağı öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ege Üniversitesi Renan Pekünlü Yargıtay İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (22)

şaban:

BELKİ AKILLANMIŞTIR KELTOŞ

10
10
yanıtYanıtla
aslan kara:

Geri kafalı, örümcek beyinli adam birde utanmadan göseri yapıyor orada. Madem öyle prof. sün insanları engelleyeceğine fikirlerinle yön vermeye çalış ama fikirlerinde kafa gibi kirli olunca malum bu şekilde davranırsın.

12
7
yanıtYanıtla
hande:

ilim irfan üreteceklerine baş örtüsüyle uğraşıyolar, nasıl bir çağdaşlıksa ?

14
4
yanıtYanıtla
cevap:

örümcek kafali Adam, Okumus ama anlamamis cahil.

10
8
yanıtYanıtla
FILOZOF:

HICKIMSE KIMSENIN BASI KAPALI DIYE EGITIMINI ENGELLEYEMEZ, BENIM ICIN BASORTUSU KURAN ILE BIR ALAKASI YOKTUR. O BAS ORTUSU DEDIGINIZ BEZ PARCASI INSANIN KALITESINI MALESEF ARTIRMIYOR, ESEGE ALTIN SEMER VURMUSLAR ESEK YINE ESEK, MUHUM OLAN KUL ILE ALLAHIN ARASINDA KI ISLAM ANLAYISI, BASORTUSU GIYMEKLE MUSLUMAN OLUNMAZ

6
10
yanıtYanıtla
chessmobilWeb@haberler.com:

Bu cahilden bi halt olmaz

8
8
yanıtYanıtla
sinan06Mobil-ANDROID:

Allahin adaletinden kurtulusun yok.

9
7
yanıtYanıtla
halıl:

bunun gıbı gerı kafalıların egıtım de olması zararlı bası acıga özgürlük kapalılığa müdahale yok oyle bı hayat herkes esıt olcak chp zıhnıyetıne hayır

12
4
yanıtYanıtla
HaydaaMobil-IOS:

Adam boşuna yattı

6
8
yanıtYanıtla
hasan kesen:

salyaları akıyor prof. a bakın bu ne kin yaa ? burada yırttın bakalım mahşerde nasıl yırtacaksın.

8
6
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title