Haberler

Prof. Dr. Perinçek: Gönüllü Maden Denetçiliğine Talibim

Güncelleme:

ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Perinçek gönüllü maden denetçiliğine talip olduğunu söyledi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Perinçek gönüllü maden denetçiliğine talip olduğunu söyledi.

Karaman'ın Ermenek İlçesi'ndeki Has Şekerler Madencilik Şirketi'ne ait kömür ocağında 28 Ekim sabahı işçilerin vardiyada olduğu sırada 350 metrelik bölümdeki galerinin bir anda su dolmaya başlamasıyla 18 işçi mahsur kaldı. Maden ocağındaki suyun boşaltılması çalışmaları sürerken, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Perinçek, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesabından gönüllü maden ocağı denetçisi olmaya talip olduğunu duyurdu. Perinçek konuyla ilgili şu yazıyı paylaştı Gönüllü maden ocağı denetçisi olmaya talibim. Devletimin halihazırda bana verdiği maaş dışında bir talebim yok. Denetimle kurtarılan her can, en büyük ve tek kazancım olacaktır. İzin konusunda üniversitemin kolaylık göstereceğine eminim. Tek şartım yazacağım raporların sonuçlarını uygulamak için yetki. Babamın oğlu olsa bile taviz vermeyeceğimi beni tanıyanlar bilir.

HALK OLARAK DENETLEME MEKANİZMAMIZIN GELİŞMESİ LAZIM

Prof. Dr. Perinçek'in Facebook'taki paylaşımına çok sayıda beğeni gelirken, yorumlarıyla destek çıkanlar da oldu. Daha sonrasında ise bir basın açıklaması Prof. Dr. Doğan yapna Perinçek, Çok elim bir kaza yaşadık. Şu an hala 18 işçimizden haber yok. Bu tip kazalarda insanın kendisini sorgulaması lazım. Bu ülkenin bir çalışanı, bir teknik elemanı olarak gönüllü denetçilik görevini üstlenmek istiyorum. Bu denetçiliği yaparken, AKUT örneğinde olduğu gibi jeolog, jeofizikçi ve maden mühendisi yüzlerce meslektaşım yanımda yer alacaklardır. Her şeyi devletten beklemememiz lazım. Halk olarak bizim de denetleme mekanizmamız gelişmesi lazım. Bu mekanizmanın iyi gelişmesi, sosyal toplum olmanın bir gereğidir. Dolayısıyla bir kampanya başlatmak istiyorum. Özellikle maden ocaklarında, Çanakkale civarından başlamak üzere her yere gitmeye hazırım. Bu konuda üniversitemizin de gerekli desteği vereceğinden eminim dedi.

Türkiye'de denetçilerin görevlerini tam manasıyla yapmadıklarına inanmadığını kaydeden Perinçek, Bir kahve içip sonra denetime inip kısa zamanda bu işi çözmek mümkün değil. Bu uzun soluklu bir işlem. Denetleme işi bir günde olacak bir şey değil. Sürekli olması lazım o alanda. Eğer biz bu işi hakkıyla ve sürekli yaparsak başarıya ulaşırız. Ama bir, iki saatlik ziyaretlerle bu işin olacağını sanmıyorum diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Facebook Ermenek Karaman Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title