Haberler

Prof. Dr. Öztürk, Vali Zorluoğlu ve Başkan Yanılmaz'ı Ziyaret Etti

Kentsel dönüşüm toplantısına katılmak üzere Elazığ'a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk Vali Murat Zorluoğlu ve Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ı makamlarında ziyaret etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, beraberinde Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, Mekansal Planlama Genel Müdürü Yavuz Erdal Kayapınar, İlbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Çolak ile birlikte Vali Murat Zorluoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk valilik girişinde Vali Murat Zorluoğlu tarafından karşılandıktan sonra Valilik Şeref Defterin'i imzaladı

Ziyarette valilik makamında konuşan Prof. Dr. Mustafa Öztürk, "Valimiz bizim çalışma arkadaşımız, birlikte 1,5 yıla yakın beraber çalıştım. Kendisinden bürokrasi adına en fazla feyiz aldığım, bürokrasi adına sürekli kendisinden bilgisine başvurduğum çok değerli arkadaşlarımızdan biriydi. Elazığ'ımızın böyle kıymetli bir bürokratı en üst yönetici olarak kavuşması şehrimiz için ülkemiz için hayırlı olmuştur. Ben başarıların devamını diliyorum. Bizde bu başarısına hem belediye başkanımız hem de valimize katkı vermek için neleri birlikte yapabiliriz yerinde görelim, yerinde inceleyelim diye bu ilimize geldik. İl özel idaresi vasıtasıyla altını daha kapsamlı yarınki toplantımızda konuşacağız. Kentsel dönüşüm bakımından belediyemiz ve yine valiliğimizle birlikte ne gibi hizmetler veririz. Çevre düzeni konusunda nasıl birlikte sonuca varırız. Çünkü Artık sonuca geldik. Bu konularda nasıl çalışmalar yapabiliriz. Özelikle çevrede yaşanan sorunları çözüm odaklarımız doğrultusunda neler yapabiliriz bunları tüm yönleriyle konuşacağız. Bu ve buna benzer konuları yerinde temas etmek için ziyarette bulunduk" dedi.

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Murat Zorluoğlu ise, "Tabi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar planlarından, kentsel dönüşüme, çevrenin korunmasından, tabiat varlıklarına birçok etkin hizmetler yürüten bir bakanlıktır. Malumunuz bende Elazığ'a Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan gelmiştim. Dolayısıyla kendileri güzel bir nezaket ziyareti yaptılar. Aynı zamanda inşallah burada bulundukları süre içerisinde Elazığ'ımızda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yürüttüğü hizmetlerin daha etkin daha iyi bir şekilde nasıl yürütülebileceğini beraber konuşma tartışma imkanı bulacağız. Belediye başkanımızla birlikte özelikle kentsel dönüşüm alanında ilimizde yapılan ve yapılması düşünülen çok önemli çalışmalar var. Bunları değerlendireceğiz. Ayrıca yine çevre alanında bazı hususlar var onları değerlendireceğiz. Çevre Şehircilik Bakanlığımızdan da ilimiz için daha fazla destek ve maddi imkan almanın peşinde koşacağız" diye konuştu.

Valilik ziyaretinden sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Vali Murat Zorluoğlu ve beraberindekilerle Elazığ Belediyesi'ne geldi. Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ı makamında ziyaret eden Müsteşar Prof. Dr. Mustafa Öztürk, belediye ziyaret defterini imzaladı.

Burada bir konuşma yapan Müsteşar Prof. Dr. Mustafa Öztürk, "Bütün hizmetler Elazığ'a diyoruz. Bu hizmetleri el birliğiyle yapacağız. Bunlardan en önemlilerinden biri çevre düzeni planı. Bu kısa süre içerisinde yarın müzakereler yapıldıktan sonra bunu ilan edeceğiz. Şehrin geleceğe dönük planlamalarını altlıklarını, yapılanmasını, gelişimini birlikte oluşturacağız. Buna göre de belediyemiz, valiliğimiz ve diğer il kurumlarıyla uyumlu bir şekilde bunu çözüp uygulamaya koyacağız. Bu bizim için fevkalade önemli bir olaydır. Yine en önem verdiğimiz konularımızdan biri de şehrimizde kentsel dönüşüm çalışmalarımızla bölgemizde, bölge şehirlerini de, diğer illerimizi de örnek olacak bir şekilde çalışmalarımızı yerinde görerek yaşadıkları sıkıntı ve problemleri de değerlendirerek birlikte el atacağız. Daha önce yürüttüğümüz çok önemli çalışmamız belli bir aşamaya geldi. Kent bilgi sistemleri, Coğrafi Bilgi Sistemler Genel Müdürlüğümüz tarafından yürütüyoruz. Bu çalışmamız belli bir noktaya geldi. Bu çalışmalar sonuçlandıktan sonra benzer çalışmalarımızı yakın illerde de yapacağız" dedi.

Ziyaretin Elazığ'a kentsel dönüşümde büyük katkısı olacağını ifade eden Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da, "Elazığ Belediyesi olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte yürüttüğümüz birçok projelerimiz var. Bu projelere yaklaşımlarından ve verdikleri desteklerden dolayı bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Projelerimizin başında kentsel dönüşüm projelerimiz var. Elazığ'da başta Cumhuriyet Mahallesi olmak üzere Zafran ve Sürsürü ile devam edecek olan birçok kentsel dönüşüm projelerimiz var. Hem mahallenin dokusuna, hem şehrin dokusuna uygun ve Türkiye ye örnek olacak olan projelerimiz olacak. Ayrıca bir bölümü 100 binlik çevre düzeni planımız ve Elazığ'ın mücavin alanıyla ilgili yaptığımız çalışmalarla yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla birlikte yürütüyoruz. Yine bakanlığımızla birlikte katı atık depolama alanındaki düzenli depolamanın çalışmalarını da birlikte yürütüyoruz. Atık su arıtma tesislerimizde yenileme ve yeni atık su tesisleri yapımını da bakanlığımızla birlikte yürütüyoruz. Türkiye'ye örnek olan ve pilot il olan Elazığ'ın seçildiği kent bilgi sistemi çalışmalarımızı yine bakanlığımızla birlikte yürütüyoruz. Bakanlığımızla birlikte yürüttüğümüz bu çalışmalar Türkiye'deki diğer illere de örnek olacaktır" diye konuştu.

Ziyaret sonrası Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk'e Baskil kayısısı ikram edildi. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mücahit Yanılmaz Murat Zorluoğlu Mustafa Öztürk Elazığ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title