Haberler

"KSÜ Dünya Üniversiteleri ile Rekabet Edebilir Hale Gelecek"

Güncelleme:

Sütçü İmam Üniversitesi Rektör adayı Prof.Dr. Sami Özgül, hedefinin KSÜ'yü, dünya üniversiteleri ile rekabet edebilen bir standarda getirmek olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektör adayı Prof.Dr. Sami Özgül, hedefinin KSÜ'yü, dünya üniversiteleri ile rekabet edebilen bir standarda getirmek olduğunu söyledi.

Rektörlük görevine talip olduğu KSÜ'nün, dünya standartlarına uygun, gelişmiş üniversitelerle rekabet edebilecek konumda olmadığını ifade eden Prof. Dr. Sami Özgül, bu durumdan üzüntü duyduğunu belirtti.

Üniversitelerin kentlerin öncü kurumları olması gerektiğini kaydeden Prof.Dr.Sami Özgül, "Üniversiteler şehirlerin önünde olmalıdırlar. Kentlerin ve bölgenin gelişimine öncülük etmelidir. Yenilikleri getirmeli ve desteklemelidir. Oysa bugün baktığımızda Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nin şehrin gerisinde kaldığını üzülerek ifade etmek durumundayım" dedi.

Prof.Dr. Özgül, "Üniversiteler bulunduğu bölgenin lokomotifidir. Bölgenin dış dünyaya açılan kapısıdır" diyerek, rektörlük görevine seçildiği takdirde yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Özgül, "Üniversite bünyesinde uluslar arası bütün düzeyde rekabet edebilecek bir yapı oluşturmayı hedeflemekteyim. Bu bağlamda üniversitenin bir eğitim kurumu olduğu kadar aynı zamanda bir araştırma geliştirme merkezi olmasını sağlamak istiyorum. Bunun gerçekleşmesi durumunda, bugüne kadar sözünü ettiğimiz üniversite-sanayi ilişkisini sağlamış oluruz. Bununla birlikte, ayrıca hocalarımızın ekonomik koşulları, nitelikli öğrenci yetiştirilmesi gibi bir çok konunun da bu gelişmeye bağlı olarak çözümlendiğini görürüz" diye konuştu.

Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinde bir çok üniversiteyi incelemiş bir kişi olduğunu hatırlatan Prof.Dr. Sami Özgül, "Bu nedenle KSÜ'nün nasıl bir vizyona sahip olması gerektiğini anlayabiliyorum. Üniversitemizin şu an içinde bulunduğu durum 'durağanlıkla' açıklanabilir. KSÜ'müzün kurulduğu 1992 yılından bu yana fiziki altyapı ve kurumsallaşmanın henüz tamamlanmamış olması, işlerin son derece yavaş ilerlediğini gösteriyor" dedi.

Hedefinin KSÜ'yü "Marka bir üniversite" haline getirmek ve bir "Dünya Üniversitesi" yapmak olduğunu belirten Özgül, "Üniversite kent bütünleşmesini sağlayacak adımlar atacağım. Bunu sağlamak için üniversitede herkesin görüş ve önerilerini alıp değerlendireceğim" şeklinde konuştu. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sütçü İmam Üniversitesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title