Haberler

Prof. Dr. Özen, Kadın Akademisyenlere Konuştu

Atatürk Üniversitesi’nde yaklaşan Rektörlük seçiminin güçlü adaylarından Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Üstün Özen Palandöken’deki Cafe 25’de kadın öğretim üyeleriyle bir araya geldi.

Atatürk Üniversitesi'nde yaklaşan Rektörlük seçiminin güçlü adaylarından Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Üstün Özen Palandöken'deki Cafe 25'de kadın öğretim üyeleriyle bir araya geldi. Projelerini anlatan Prof. Dr. Özen, "Üniversitemiz yönetiminde ve kurullarda kadın temsil oranını mutlaka artıracağız" dedi.

Atatürk Üniversitesinde görev yapan 60 kadın akademisyenin katıldığı toplantıda konuşan Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üstün Özen, bugüne kadar yaptıkları ve projeleri konusunda bilgi verdi. Özen, "Genel Sekreterlik ve Açıköğretim Fakültesi Dekanlığı yaptığım sekiz yıllık idari geçmişimle en tecrübeli aday durumundayım. Üniversitemizde görev alan rektörlerin herbiri kendi dönemlerinde üniversitemize çok büyük hizmetler yaptılar. Bayrağı aldığımız noktadan itibaren üniversitemizi gerek bilimsel, gerekse üretkenlik ve kalite olarak çok daha iyi noktalara taşıyacağız. Üniversitemizde huzur iklimini hakim kılacağız. Kurucu dekanı olduğum Açıköğretim Fakültemizde 5 yıllık kısa sürede 140 bin öğrenci sayısına ulaştık. Tüm Türkiye'de yapılanmamızı tamamladık. Beş yıllık görev süremiz içinde, 30'u fakültemizin kendi sınav organizasyonları olmak üzere, 9 pedagojik formasyon sınavı ve 8 tane de kurum sınavını başarıyla gerçekleştirdik. Üniversitemizde gerçekleştirilen, altyapı, üstyapı, teknoloji yatırımı, bakım onarım ve bilimsel araştırma projelerine bugüne kadar 100 milyon lira üzerinde kaynak aktarıldı. Fakültemiz kendi kaynaklarıyla kendi bünyesinde çalıştırdığı 130 kişiye istihdam imkanı sağladı" diye konuştu. Prof. Dr. Özen ayrıca tüm çalışanları kucaklayan, ayrım yapmayan, kimsenin ötekileştirilmediği liyakat esaslı bir yönetim vadederken, üniversite yönetiminde ve kurullarda kadın temsil oranını mutlaka artıracağını vurguladı. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Atatürk Üniversitesi Palandöken Üstün Özen Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title