Haberler

Prof. Dr. Osman Öztürk, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Öztürk için Fatih Camisi'nde kılınan cenaze namazına, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı Osman Öztürk'ün cenazesi, kılınan namazın ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de hocası olan ve tedavi gördüğü hastanede vefat eden Prof. Dr. Osman Öztürk, son yolculuğuna uğurlandı.

Başbakanlık Başmüşaviri Prof. Dr. Öztürk için Fatih Camisi'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Emniyet Müdürü Selami Altınok, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, YÖK Başkanı Yekta Saraç, İstanbul Üniversitesi Rektörü Yunus Söylet, eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, hadis alimi Emin Saraç, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu'nun aralarında bulunduğu çok sayıda isim katıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu'nun çelenk gönderdiği cenaze töreninde, taziyeleri Osman Öztürk'ün oğlu Mustafa Öztürk, torunu Mehmet Selim Öztürk ve damatları Ebubekir Babalı ile Mesut Boduroğlu kabul etti.

İkindi namazını Fatih Camisi'nde kılan ve daha sonra cenaze namazına katılan Erdoğan, bir süre sohbet ettiği Emin Saraç'ın elini öptü.

Osman Öztürk'ün cenaze namazını Emin Saraç, aynı camiden kaldırılan 3 cenazenin namazlarını da İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran kıldırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Müezzinoğlu da tabuta omuz vererek cenazeyi araca kadar taşıdı.

Başbakanlık Başmüşaviri, YÖK üyesi, Kırklareli Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Öztürk'ün cenazesi, Fatih Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mustafa Öztürk Osman Öztürk Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title