Haberler

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesi'nin Açılış Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Avrupa Birliği, toplanmışlar bir toplantı yapmışlar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, " Avrupa Birliği, toplanmışlar bir toplantı yapmışlar. O toplantıda müzakerelerin dondurulmasıyla ilgili bir karar almışlar. Sen bu kararı alsan ne yazar, almasan ne yazar... Siz zaten 53 senedir bu kararları alıyorsunuz. Bu karara ellerini kaldıranlar, 'evet' diyenler, 'hayır' diyenler, sayıya bakıyorsun, 'hayır' diyenler 36'da, 'evet' diyenler, maşallah bayağı da fazlaymış. Hani diktatör dediğiniz bir Erdoğan var ya... Evet bu Erdoğan, bu zihniyete karşı diktatördür ama samimi olanlara karşı müşfiktir, merhametlidir." dedi.

Erdoğan, Sancaktepe Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesi'nin Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, külliyenin Sancaktepelilere hayırlı olmasını diledi. Erdoğan, eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı rahmetle ve minnetle yad ettiğini ifade etti.

Külliyenin mimari tasarımı ve müştemilatıyla Sancaktepe'ye ve taşıdığı isme layık bir eser olduğunu kaydeden Erdoğan, camisi, kapalı otoparkı, konferans ve sergi salonları 70 bin kitaplık kütüphanesi, anasınıfı, gençlik merkezi, kadın merkezi, sanat atölyesi, bilgisayar sınıfı, el sanatları satış dükkanları ve müftülük hizmet binasıyla külliyenin ilçenin birçok ihtiyacını karşılayacağını anlattı. Külliyenin mimarisinin Selçuklu ve Osmanlı estetiğiyle bugünkü mimariyi bünyesinde başarıyla taşıdığını dile getiren Erdoğan, uzun yıllar Sancaktepelilere hizmet vereceğine inandığını söyledi.

Sancaktepe'nin geçmişini iyi bilen bir kişi olduğunu aktaran Erdoğan, "Her zaman sorduğum soruyu bugün yine soruyorum: Nereden nereye?" ifadelerini kullandı.

"Dik dur eğilme, bu millet seninle" şeklinde tezahüratta bulunulması üzerine Erdoğan, "Bir defa şunu açık, net söylememiz lazım. Hamdolsun, bizler Rabbimizin huzurunda, rükuya eğilmekten başka hiçbir gücün karşısında eğilmedik, eğilmeyiz" karşılığını verdi.

" Biz, bu ülkenin kaynaklarını yedirmedik"

Erdoğan, Sancaktepe Belediyesini, Erbakan'ın hatırasını yaşatması ve böyle bir külliyeyi Sancaktepe'ye kazandırması sebebiyle tebrik ederek, "Gerek maddi, gerekse manevi olarak bu külliyenin inşasına destek veren mimarından, mühendisine, işçisine kadar, yüklenici firmasına kadar her bir kardeşime şükranlarımı sunuyorum. Ben yatırım bedeli üzerinde duracak değilim. Fakat böyle bir eser Sancaktepe'ye yakışır." diye konuştu.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Uzun bir yolculuktayız. Belediye başkanlığımdan bugüne bizim tek derdimiz var. Nedir o? Millette efendilik yok, millete hizmetkar olmak var. Biz, gençlik yıllarımızdan bugüne hep milletimizin hizmetinde olarak bugünlere geldik. Siyaseti böyle anladık, bunun yanında gerek Belediye Başkanlığı gerek Başbakanlık gerekse Cumhurbaşkanlığı, onu da böyle anladık. Yine böyle devam edeceğiz. Kardeşlerim! Şunu iyi bilmenizi istiyorum. Bizler, bu attığımız adımlarla Türkiye'deki birçok spekülasyona rağmen eğer bu ülke, 2002'den bu yana 3'e, 4'e, 5'e katladıysa bunun bir sebebi var. Nedir o? Biz, bu ülkenin kaynaklarını yedirmedik. Bu ülkenin kaynaklarını biz, milletimizin hizmetine sunduk ve Türkiye'nin dört bir yanını ayağa kaldırdık. Eğer bugün Türkiye'nin dört bir yanında yollarıyla, demiryoluyla, metrosuyla her şeyiyle ulaşımda bir devrim yaşanıyorsa, eğitimde bir devrim yaşanıyorsa....Öğrencilik yıllarımızda biz 75 kişilik sınıfta okuduk. O dönemde 100 kişilik sınıflarda okunuyordu. Dedik ki; bizim hedefimiz bunları 30'a düşürmek. Şimdi buraya iniyor, inecek. Şurada Sancaktepe'de, gerek normal liseler, gerek imam hatip okulları, bütün bunlarla beraber Sancaktepe ayağa kalkıyor. Şimdi proje okullarıyla daha da güçlenecek. Bunlar konuşulan, düşünülen şeyler değildi ama şimdi bunların hepsi hamdolsun var. Buraya geldik. Kardeşlerim! Öyle bir konumdayız ki eğitimde attığımız adımlar, sağlıkta attığımız adımlar... Şimdi buracıkta Sancaktepe'de şehir hastanesi yapıyoruz. İşte Askeri Havalimanı'nın yanına 1 milyon 250 bin metrekare üzerinde İstanbul'un ikinci şehir hastanesi yapılacak. Yani sizler artık şurada 400 yataklı hastane var, yetmez dedik bir de buraya şehir hastanesini kuralım ki benim bu geçmişten bu yana en büyük hayalimdi, bir tanesi Avrupa Yakası'nda yapılıyor, Anadolu Yakası'nda olanı da buraya yapıyoruz. Buradan sadece sizler istifade etmeyeceksiniz, bütün bu yakada olanların hepsi, hatta yurt dışından uçakla buraya inşallah tedaviye gelecekler. İster Sabiha Gökçen'e insin uçakla isterse buraya insin. Bu şekilde bir süreç başlayacak. Niye? Bu millete bu yakışır da onun için."

"Müzakerelerin dondurulmasıyla ilgili karar almışlar. Sen bu kararı alsan ne yazar..."

Türkiye'nin sağlıkta eski halini anımsatan Erdoğan, "O hastanelerde çektiklerimizi düşünün. İlaçları bulamadığımız günleri düşünün. Şimdi böyle bir durum var mı? Bitti onlar. Daha da iyi olacak. İstediğiniz hastaneden, özel sektörde de istifade edebilme noktasına geldik. Bunları bile yeterli bulmuyoruz. Bütün bunlarla beraber, adalette ve emniyette attığımız adımlar ortada. Ulaşımda ve enerjide attığımız adımlar ortada." diye konuştu.

Şu anda dış politikada atılan adımları hatırlatan Erdoğan, "Bugün sabah KADEM'in bir toplantısındaydım, 'Kadın ve Adalet'... O toplantıda ifade ettim. Adalet... Avrupa Birliği, toplanmışlar bir toplantı yapmışlar. O toplantıda müzakerelerin dondurulmasıyla ilgili bir karar almışlar. Sen bu kararı alsan ne yazar, almasan ne yazar... Siz zaten 53 senedir bu kararları alıyorsunuz. Bu karara ellerini kaldıranlar, 'evet' diyenler, 'hayır' diyenler, sayıya bakıyorsun, 'hayır' diyenler 36'da, 'evet' diyenler, maşallah bayağı da fazlaymış. Hani diktatör dediğiniz bir Erdoğan var ya... Evet bu Erdoğan, bu zihniyete karşı diktatördür ama samimi olanlara karşı müşfiktir, merhametlidir." ifadelerini kullandı.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Necmettin Erbakan Avrupa Birliği Sancaktepe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title