Haberler

Prof. Dr. Mustafa Karataş: "Engellilere Karşı Herkes Sorumludur"

Büyükşehir Belediyesi tarafından Dünya Engelliler Günü dolayısıyla konferans düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Dünya Engelliler Günü dolayısıyla konferans düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde kente gelen İlahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Karataş, Şehir Tiyatrosu'nda 'İslam'ın Engellilere Bakışı' konulu bir konferans verdi. Prof. Dr. Karataş'ın konuşması işitme engelleler için de anında çevirildi.

Konuşmasında insandan daha değerli bir varlığın olmadığını belirten Mustafa Karataş, "Dinimiz her insana Allah'ın yarattığı mükemmel bir varlık olarak bakmamız gerektiğini emrediyor. İnsanlar değerlidir ve değer verilecek varlıklardır." dedi.

Bir insanın engelli olmasının sadece o insanın ilgilendirmediğini ifade eden Karataş, "Engelli insanımızın ailesi, akrabası, çevresindekiler de imtihan olur. Engelliyle karşılaşan tüm insanlar imtihandadır. Dinimizde sadaka sadece parayla olmaz. Tebessüm, tatlı dil, yükünü taşıyamayan insana yardım etmek, bir insanı karşıdan karşıya geçirmek de sadakadır. Engelli olan insanlara karşı hepimiz sorumluyuz." diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR, ENGELLİLER İÇİN KÜTÜPHANE YAPIYOR

Konferansın sonunda Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Salih Özgöncü, Prof. Dr. Mustafa Karataş'a teşekkür ederek çiçek verdi. Özgöncü, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in talimatıyla Kayseri Mahallesi'nde engelliler için kütüphane yaptıklarını belirterek, tüm engellilerin kütüphanede güzel bir vakit geçirebileceklerini kaydetti. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Engelliler Günü Mustafa Karataş Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title