Haberler

Prof. Dr. Mustafa Kara ile Geçmişten Bugüne Bir Tasavvuf Yolculuğu

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) 2015-2016 Akademik Yılı ile birlikte başlayan etkinlikler devam ediyor.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) 2015-2016 Akademik Yılı ile birlikte başlayan etkinlikler devam ediyor.

Üniversitenin Farabi Kampüsü Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu, 15 Ekim Perşembe günü Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Kara'yı ağırladı. Yoğun ilgi gören konferansa öğrencilerin yanı sıra Üniversitenin akademik ve idari personeli katıldı.

Üniversitenin Abdülkadir Geylani Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen Geçmişten Bugüne Tasavvuf başlıklı konferansın açılış konuşmasını Merkez Müdürü, İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Harun Savut yaptı. Savut, Prof. Dr. Kara'yı ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirttiği konuşmasında Abdülkadir Geylani Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezinin kuruluş amaçlarını ve tasavvuf üzerine sürdürmeyi planladığı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Merkezin gerçekleştireceği konferanslar dizisinin ilkini Tasavvuf Tarihi alanının önemli bir ismi ile başlattıklarını belirten Yrd. Doç. Dr. Savut, çalışmalarına destekleri dolayısıyla Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer ile Üniversitenin akademik ve idari personeline de teşekkür etti.

Savut'un açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Prof. Dr. Mustafa Kara, Zonguldak'ta ve Bülent Ecevit Üniversitesinde bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyleyerek konuşmasına başladı. Abdülkadir Geylani Araştırmaları üzerine bir merkezin kurulması dolayısıyla Üniversite yönetimini ve emeği geçenleri kutladı. Medeniyetin atardamarlarından birinin tasavvuf olduğunu, medeniyet, din ve medine kavramlarının sacayağı gibi birbirleri ile etkileşim içinde bulunduğunu vurgulayan Kara, tasavvufun İslam Medeniyetinde çok önemli bir işlevi olduğunu belirtti.

Üniversitenin İlahiyat Fakültesi Araştırma Görevlileri Metin Gündoğdu (ney), Ahmet Bedri Yavuz (solist) ve Adem Görmüş (solist) ile Fakülte öğrencisi Ömer Kara konferans sonunda konuklara Tasavvuf Musikisinin seçkin örneklerinden derledikleri bir dinleti sundular.

Etkinliğin sonunda Yrd. Doç. Dr. Harun Savut, Prof. Dr. Mustafa Kara'ya bir teşekkür belgesi verdi. Pek çok ilmi yayının ilk sayılarından oluşan bir koleksiyona sahip olan Prof. Dr. Kara'ya Üniversitemizin yayını olan Kampüsün Sesinin ilk sayısı da armağan edildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Ecevit Üniversitesi Mustafa Kara Ömer Kara Farabi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title