Haberler

Prof. Dr. Medine Güllüce Adaylığını Açıkladı

Atatürk Üniversitesi, Fen Fakültesi, Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Medine Güllüce Atatürk Üniversitesi resmi e-posta hesapları üzerinden öğretim üyelerine gönderdiği bir mesaj ile rektör adaylığını ilan etti.

Atatürk Üniversitesi, Fen Fakültesi, Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Medine Güllüce Atatürk Üniversitesi resmi e-posta hesapları üzerinden öğretim üyelerine gönderdiği bir mesaj ile rektör adaylığını ilan etti.

Ak Parti'nin ileri gelenlerinden Çevre ve Şehircilik eski Bakanı İdris Güllüce'nin kız kardeşi olması sebebiyle uzun süredir aday olup olmayacağı ayrı bir merak konusu olan Prof. Dr. Güllüce, böylece üniversitede yaşanan aday olacak mı olmayacak mı sorusunun da cevabını vermiş oldu. Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyelerine adeta seçim bildirgesi niteliğinde bir mesaj göndererek adaylığını açıklayan Prof. Dr. Güllüce 30 yıllık akademik yaşamındaki başarısını rektörlük görevi ile ileri taşıyabilmek için öğretim üyelerinin desteğine talip olduğunu belirtti.

Bilim insanlarının araştırma performansını değerlendirmek üzere tasarlanmış ve yayın aktivitesi ile atıf etkinliğinin her ikisini de ölçen h-index olarak isimlendirilen akademik değerlendirme sistemi çerçevesinde yalnızca Atatürk Üniversitesinin değil Türkiye'nin önde gelen bilim insanları arasına giren, aynı zamanda TÜBİTAK'ın Bilim İnsanı Destekleme Programının değerlendirme kurulu üyeliği görevini de sürdürmekte olan Prof. Dr. Güllüce'nin bu kararının rektörlük seçimlerindeki dengeleri nasıl etkileyeceği ise merak konusu oldu.

PROF. DR. MEDİNE GÜLLÜCE KİMDİR?

Erzurum'da doğdu. İstanbul Yıldız İlkokulu, Beşiktaş Ortaokulu, Pendik Lisesini bitirdi. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünü bitirdikten sonra, 1985 yılında Atatürk Üniversitesi Kars Veteriner Fakültesine Mikrobiyoloji Anabilim Dalına Arş.Gör. olarak girdi. Atatürk Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Temel Tıp Bilimleri Mikrobiyoloji Anabilim Dalında 1988 yılında yüksek lisansını tamamladı. Aynı enstitüde başladığı doktora eğitiminin ders aşaması bittikten sonra, tez çalışmasını yürütmek üzere, USA, IOWA State University, Collage of Veterinary Medicine'da, 1990-1992 yılları arasında çalışmalarını sürdürdü. 1993 de doktorasını tamamladı. 1995 yılında, Atatürk Üniversitesi, Fen Fakültesi Biyoloji Bölümüne Yrd.Doç. olarak atandı. 2005 yılında Doç., 2010 yılında da Prof. Oldu. Uzun yılları alan bu bilimsel süreçte, Uluslararası ve ulusal dergilerde 147 adet yayımlanmış makalesi, uluslararası ve ulusal toplantılara sunulmuş 130 bildirisi bulunmaktadır. Yurtdışında ülkemizi oldukça başarılı bir şekilde temsil etme kriteri olan 3436 bilimsel atıfın yanısıra bir diğer bilimsellik göstergesi olan 23 H indeksine sahiptir. Ayrıca, 27 adet tez yöneticiliği ile beraber, Avrupa Birliği, Tübitak, Santez, Tagem, BAP, olmak üzere ulusal ve uluslararası 52 adet projede yöneticilik ve araştırmacı olarak çalıştı. Çok sayıda bilimsel derneklere üyeliği ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında çalışmaları bulunmaktadır. Halen Atatürk Üniversitesi Fen Fakültei Biyoloji Bölümünde akademik yaşamıma devam etmektedir. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Atatürk Üniversitesi İdris Güllüce AK Parti Tübitak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title