Haberler

Prof. Dr. Kolukırık: "Darbe Girişimi Çok Sofistike, Satanist Küresel Bir Aklın Ürünü"

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Kolukırık, 15 Temmuz darbe girişiminin çok sofistike, satanist küresel bir aklın ürünü olduğunu belirterek darbenin ana hedefinin Türkiye’deki mevcut iktidar ve iktidarın şahsında Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Kolukırık, 15 Temmuz darbe girişiminin çok sofistike, satanist küresel bir aklın ürünü olduğunu belirterek darbenin ana hedefinin Türkiye'deki mevcut iktidar ve iktidarın şahsında Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.

Prof.Dr. Suat Kolukırık, 15 Temmuz akşamı yapılan darbe girişimine yönelik açıklamalarda bulundu. Türkiye üzerinden bölgesel sıkışmaların önünün açılmaya çalışıldığını aktaran Prof. Dr. Kolukırık, "Nitekim siyasal ya da ekonomik bir darbe girişimi değil, terör örgütüne üye bazı askeri unsurların kendi halkına kurşun sıktığı ve ezdiği kanlı bir manzara seçildi. Çünkü darbe girişiminin birden çok hedefi ve beklentisi içerisindeydiler. Yani bir taşla birden fazla kuş vurmayı planladılar" dedi.

"Özellikle Ortadoğu coğrafyasında biz bu filmi sürekli izleyip duruyoruz"

Sosyolojik açıdan darbe girişiminin, küreselcilerin kendi dünya düzeninde fani olan hiçbir kimliği, etnisiteyi ya da oluşumu önemsemediğini yeniden gösterdiğini anlatan Prof. Dr. Kolukırık, "Özellikle Ortadoğu coğrafyasında biz bu filmi sürekli izleyip duruyoruz. Türkiye'deki darbe girişiminde ise paravan yapı ve araç olarak haşhaşi veya FETÖ denilen örgütü kullandılar. El-Kaide'nin bugünkü zayıf durumuna bakalım ya da bir gecede üretilmiş bir araç gibi ortaya fırlayan IŞİD VE PYD gibi şu an aktif ve daha çok kullanılan terör örgütlerine. Her şey küresel sistemin bekası için üretiliyor ve zamanı gelince tasfiye ediliyor. Yani demem o ki küresel bağlantısı olmayan hiçbir terör örgütü böyle bir askeri darbe girişimi içerisine giremezdi" dedi.

"Türkiye imajını hedef seçtiler"

Darbe girişiminin ana hedefi hakkında yorumda bulunan Prof. Dr. ise şu ifadeleri kaydetti:

"Buna birden çok cevap bulabiliriz. Tabiki birinci cevap Türkiye'deki mevcut iktidar ve iktidarın şahsında Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisiydi. FETÖ'cü örgütle 17/25 Aralık'ta yaşanan çatışma, gizli bir iktidar mücadelesini günyüzüne çıkardı. Ayrıca Erdoğan'ın milli politik tavrı, antiemperyalist tutumu batılı merkezlerce sürekli olarak eleştirildi ve bir engel olarak tanımlandı. Bu manada, darbe girişimiyle bölgesinde bir çekim merkezi olan Türkiye'ye ve onun güçlü liderine zarar vermeyi ve ele geçirmeyi hedeflediler ve bir araya geldiler. İkinci olarak Ortadoğu'da istedikleri oyunu kuramayanlar, Türkiye'yi Ortadoğululaştırmayı denediler ve Türkiye imajını hedef seçtiler"

"Kendi sorunlarını çözmeye çalıştılar"

Darbeyle daha derin kurguların hedeflendiğini belirten Prof. Dr. Kolukırık, "Mesela Avrupa Birliği hem kendi içerisinde hem de Türkiye ile olan ilişkilerinde sorun alanına dönüşen Suriyeli mülteciler sorununu, darbe girişimiyle pazarlık konusu olmaktan çıkarmayı planlamış gibi. Dün AB'li bir yetkili Türk vatandaşları için serbest vize uygulamasının şimdilik gündeme gelmeyeceğini ifade etti. Bu açıklama aslında Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinin belli bir süre normalleşme olmaksızın devam edeceği anlamını taşıyor. Türkiye'deki darbe sürecine destek veren küresel güçler Türkiye'nin istikrarsızlığını hedefleyip, kendi sorunlarını çözmeye çalıştılar. Ancak ortaya koydukları planın, darbenin sosyolojik bir tabanı ve millette karşılığı olmadığı için başarısız oldular" diye konuştu. - ISPARTA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Suat Kolukırık Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title