Haberler

Prof. Dr. Karaaslan, İstanbul'daki Kütahyalılara Konuk Oldu

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Kütahya İlinden Yetişenler Derneği (KİYD) İstanbul Şubesi'nin Yıldız Malta Köşkü'nde düzenlediği toplantıya katıldı.

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Kütahya İlinden Yetişenler Derneği (KİYD) İstanbul Şubesi'nin Yıldız Malta Köşkü'nde düzenlediği toplantıya katıldı.

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, Prof. Dr. Karaaslan, toplantıda yaptığı konuşmada, DPÜ'nün hak ettiği yerde olmaması, kuruluşundan bu yıl 18 yıl geçmesine rağmen yeni kurulan üniversitelerin sıradan sorunlarını yaşıyor olmasını üzücü diye niteledi.

Göreve geldiği günden itibaren üniversitenin her türlü sorununu tespit ettirdiklerini belirten Prof. Dr. Karaaslan, şunları kaydetti:

"Çözüm yolları için projeler geliştirdik, geliştirmekteyiz. Özellikle tıp fakültemizin 21'nci yüzyıla yaraşır bir seviyeye gelebilmesi için kısa ve uzun vadeli çözüm projeleri hazırladık. Öğretim görevlisi açığını kapatmak için 100 kişilik kadro açtık, önümüzdeki günlerde 500 kişilik akademik kadroya ulaşmayı hedefliyoruz. Hastane, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi, tıp fakültesi, morfoloji ve kültür merkezi inşaatlarımız devam ediyor. 1500 kişi kapasiteli kongre ve kültür merkezi projesinin fizibilitesi ile 4 bin metrekare kapalı alana sahip merkezi laboratuvar tesisinin çalışmaları başlatıldı. Üniversitemizin teknolojik olarak geride kalan bilgi işlem altyapısını güçlendirmek amacıyla gerekli ihaleler yapıldı. "

KİYD İstanbul Şube Başkanı Halit Ceylan'ın, "Dünya bor rezervlerinin yüzde 70'i Kütahya'da olmasına rağmen üniversitenizde niçin bor enstitüsü kurulmuyor?" sorusunu yanıtlayan Prof. Dr. Karaaslan, enstitüyü kurmayı hedeflediklerini bildirdi.

Prof. Dr. Karaaslan, toplantının sonunda Ceylan'a üzerinde DPÜ amblemi bulunan çini tabak hediye etti.

Toplantıda, AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Hakkı Biçer, Marmara üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Selçuk, KKTC Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Mustafa Yanalak, Prof. Dr. Levent Erdem, Egeliler Birliği Başkanı Hüseyin Reşit Öz, Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Figen Kaptan, Doç. Dr. Tevfik Özpaçacı, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Pınar, Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Uzman Fizyoterapist Ali Kaptan, iş adamı Durmuş Candan ve KİYD İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri hazır bulundu.

- KÜTAHYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title