Haberler

Prof. Dr. Gaye Usluer Nevşehir'de CHP'lilere Eğitim Verdi

CHP Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer "Parti İçi Eğitim Çalışmaları" kapsamında Nevşehir’i ziyaret etti.

CHP Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer "Parti İçi Eğitim Çalışmaları" kapsamında Nevşehir'i ziyaret etti.

Nevşehir CHP İl Başkanlığı binasında il, ilçe yönetimleri, kadın kolları, gençlik kolları ve milletvekili aday adaylarıyla buluşan Prof. Dr. Usluer, burada bir basın açıklaması yaptı. Sözlerine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında geçen polemiklere değinerek başlayan Prof. Dr. Gaye Usluer, "Söylenen sözlerin, suçlamaların ardında iktidar partisinde ortalığın toz duman olması var. Sayın Arınç 8 Haziran'ı beklemeden Melih Gökçek hakkındaki 100 konuyu bir an önce vatandaşlarımızla paylaşmalıdır. Millet iradesini bu bilgileri de gözeterek kullanacaktır" dedi.

SOSYAL YARDIMLAR KESİLECEK

2002 yılında AKP iktidara geldiğinde işsizlik rakamlarının yüzde 8.3 olduğunu, bugün ise bu rakamın yüzde 10,9'a ulaştığını söyleyen Prof. Dr. Usluer, "İşsizlik ülkenin en temel sorunlarındandır. Her beş gencimizden bir tanesi işsizdir" diye konuştu.

Prof. Dr. Usluer, iktidarın son yaptığı değişiklikle 65 yaş üstü yaşlılara ve engellilere bağlanan sosyal yardım aylıklarında kesilme olacağına işaret ederek; 1 milyon 200 bin kişiye ödenmekte olan yardımın yeni yapılan düzenleme ile 1 milyon kişiye ödenmeyeceğini belirtti. Prof. Dr. Gaye Usluer, bu kişilere yapılan yardımların, sosyal devletin gereği olarak yapılması gerektiğini kaydetti.

EĞİTİM VERDİ

Prof. Dr. Usluer, "AKP iktidarları döneminde sosyal devlet ve sosyal yardımlar yok edilerek, yapılan ödemelerin Allah rızası için olduğu söylemi geliştirildi" şeklinde konuştu.

7 Haziran seçimlerinde CHP'nin birinci parti olacağını vurgulayan Prof. Dr. Gaye Usluer "Ülkemizde yeniden sosyal devlet anlayışına dönülecek, tarım ve hayvancılık yeniden canlanacak, kalkınan ve üreten Türkiye temel hedeflerimiz olacaktır" ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından Usluer, bir otelde partililere "Sandık Çevresi Sorumluları ve Mahalle Temsilciliği Örgütlenme" eğitimi verdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Melih Gökçek Bülent Arınç Gaye Usluer Nevşehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title