Haberler

Prof. Dr. Erdal İnönü İkü'de Anıldı

Erdal İnönü Vakfı, 31 Ekim 2007 yılında yaşamını yitiren siyasetçi ve bilim adamı Prof. Dr. Erdal İnönü’yü anma etkinliğinin dokuzuncusu düzenledi.

Erdal İnönü Vakfı, 31 Ekim 2007 yılında yaşamını yitiren siyasetçi ve bilim adamı Prof. Dr. Erdal İnönü'yü anma etkinliğinin dokuzuncusu düzenledi.

İstanbul Kültür Üniversitesi Akıngüç Oditoryumu'nda gerçekleştirilen tören İKÜ Rektörü Prof. Dr. S. Semahat Demir'in açılış konuşmasıyla başladı. Anma törenine İKÜ Kurucu Onursal Başkanı Fahamettin Akıngüç, İKÜ Rektörü Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir, Sevinç İnönü, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok ÖZ, Almanya İstanbul Başkonsolosu Sayın Dr. George Birgelen Boyut Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Özükan ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nilgün Özükan, Profilo Holding Yönetim Kurulu Başkanı Jak Kamhi, Gazeteci ve Siyasetçi Altan Öymen, Gazeteci-Yazar Orhan Bursalı, Gazeteci-Program Yapımcısı Tayfun Talipoğlu,, Prof. Dr. Turhan Esener, Op. Dr. Altınok Öz, Özden Toker, Gülsün Bilgehan Toker, Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk katıldı. Her yıl farklı bir tema ile gerçekleşen anma etkinliğinin bu yılki onur konuğu CNN Türk Ekonomi Müdür Olan Emin Çapa, "Karanlıkta Mum Işığı" başlıklı konferans verdi.

İstanbul Kültür Üniversite'sinin 21 Şubat 2007'de "Onursal Doktora" verdiği Erdal İnönü'nün eşi Sevinç İnönü bu tip etkinliklerle gurur duyduğunu ve duygulandığını belirterek, "Erdal-Sevinç İnönü Vakfı ve İstanbul Kültür Üniversitesi'yle birlikte hazırladığımız bu yıl dokuzuncusu gerçekleşen anma töreni genç nesillere Erdal İnönü'nün fikirlerini, düşüncelerini, çalışmalarını aktarmak için düzenleniyor. İstanbul Kültür Üniversitesi'nde 2007 yılından bu yana her yıl düzenli olarak Şubat'ın üçüncü cumasında anma törenimizi yapıyoruz. Ekinliğimize her yıl büyük bir özveriyle gerek İstanbul dışından gerekse buradan dostlarımız ve sevenlerimiz katılım sağlıyor. Bu tarz etkinliklerde hem hüzünleniyorum hem de seviniyorum. Erdal İnönü'yü bu kadar çok seveninin olması beni mutlu ediyor. Hem bu vesileyle birlikte dostlarımızla bir araya geliyoruz" dedi.

Türkiye'de ve Ankara'da yaşanan son olaylar ve şehitler için üzüntülerini bildiren Sevinç İnönü, " Tüm ülkeye ve şehit ailelerimize son olaylardan dolayı baş sağlığı diliyorum. İnşallah bunların da üstesinden geleceğiz, umudumuz o yönde. Herkese iyi ve sağlıklar diliyorum" diyerek sözlerini sonlandırdı.

"TÜRKİYE'MİZİN GELECEĞİ İÇİN ÖNEMLİ KONULAR PAYLAŞIYORUZ"

Her yıl farklı bir konuyla Erdal İnönü anma törenini düzenlediklerini ve Türkiye'nin geleceğine dair önemli konuları paylaştıklarını dile getiren İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. S. Semahat Demir, "Erdal İnönü çok değerli bir bilim insani, fizikçi, siyasetçi ve aynı zamanda da bir dünya vatandaşıdır. Bizde bu değerli kimliği üniversitemizde her yıl farklı bir temayla ve konuklarımızla birlikte anıyoruz. Gelen konuklarımızla birlikte Türkiye'nin geleceği için önemli konular paylaşıyoruz. Bugün de bilim konusunda Türkiye de neler yapmalı ve nasıl ilerlemeli konularında deneyimlerini paylaşmak üzere çok değerli Emin Çapa bizimle birlikte. Bu tip anma törenleri bizim için üniversitemiz için büyük sorumluluk. Çünkü gençlerimize bilgiler sunmalıyız. Hem Erdal İnönü'yü anıyoruz hem de aynı zamanda Erdal İnönü'nün bilim ve siyaset kimliğiyle birlikte gençlerimize bir rol model örneği sunmuş oluyoruz" diye konuştu.

"TARİHTEN ÖĞRENECEĞİMİZ ÇOK ŞEY VAR"

Önemli bilim adamlarını gençlere tanıtmak için sorumluluk aldıklarını ve bu yolda ilerlediklerini söyleyen Prof. Dr. Demir, " Önemli bilim adamlarını anmak ve tanımak çok önemli. Çünkü tarihten alacağımız çok güzel şeyler var. O bilim adamları belki aramızda değiller saygıyla ve şükranla anmamız gerekiyor ama en önemlisi onları geleceğe aktarmaktır. Özellikle gençlerimizin tanıması çok daha önemlidir" ifadelerinde bulundu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hayri İnönü Erdal İnönü Türkiye Politika Güncel Haberler

title