Haberler

Prof. Dr. Demir İçin Emeklilik Töreni Yapıldı

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Demir için emeklilik töreni düzenlendi.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Demir'in emekliliğe ayrılması nedeniyle töreni düzenlendi.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki törende Demir'in 40 yıllık akademik hayatından kesitler sunan fotoğraflardan oluşan sunum yapıldı. Törende konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Demir'in Akdeniz Üniversitesi'nin kurumsallaşmasına, üniversitenin Türkiye'de marka değer olma yolundaki yürüyüşüne çok yönlü katkı sağladığını söyledi.

Kurtcephe, Demir'in Akdeniz Üniversitesi'nin uluslararası algısına önemli katkı yaptığını belirterek, "Bugün, Türkiye'nin yüzakı bilim insanlarından birini, daha özgür çalışma ortamına uğurladığımız çok özel günlerden biri. Emeklilik demiyorum çünkü bilim insanın emekliliği olmaz. Bilim insanı, son nefesini verene kadar bilim düşünerek, bilim üretmek için gayret ederek çalışan kişidir" dedi.

Prof. Dr. Kurtcephe, Demir'in sadece bilimsel kimliği ile değil, sosyal kimliği ile de topluma önderlik yapmış çok yönlü bir bilim insanı olduğunu vurguladı.

Demir ise bugünün emeklilik değil, "emektarlık günü" olduğunu ifade ederek, "40 yıllık akademik hayatımda omuz omuza çalıştığım insanlar, öğrencilerim, ailem, dostlarım burada da beni yalnız bırakmadı. Ne mutlu bana. Hepinize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Törende Demir'e hazırlanan plaket ve çiçekler verildi.

Etkinliğe, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, eski Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Uçar, dekanlar, öğretim üyeleri, idari personel ve Demir'in ailesi katıldı. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Akdeniz Üniversitesi Ramazan Demir Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title