Haberler

Prof. Dr. Coşkun: "Gaziantep'in Coğrafi Dezavantajı İletişimle Düzeltilmeli"

Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından, GSO ev sahipliğinde Divan Otel’de düzenlenen ‘TÜHİD Anadolu Buluşmaları-Gaziantep’ toplantısında konuşan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Gaziantep’in birçok yönüyle Türkiye’ye örnek bir kent olduğunu, ancak coğrafi durumu nedeniyle, bu kenti görmeyen insanların kafasındaki soru işaretlerinin ancak iletişim ile giderilmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından, GSO ev sahipliğinde Divan Otel'de düzenlenen 'TÜHİD Anadolu Buluşmaları-Gaziantep' toplantısında konuşan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Gaziantep'in birçok yönüyle Türkiye'ye örnek bir kent olduğunu, ancak coğrafi durumu nedeniyle, bu kenti görmeyen insanların kafasındaki soru işaretlerinin ancak iletişim ile giderilmesi gerektiğini vurguladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İletişim Uzmanları Sibel Asna, Ali Gökçe Ertan ve Bülent Fidan'ın katılımıyla gerçekleşen oturumun moderatörlüğünü yapan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, iletişimde, etik değerleri kollayan bir iletişim anlayışının da hakim kılınması, bazı etik değerleri zedeleyen ve ciddi hasarlara yol açan haberlerin engellenmesi konusunda daha hassas davranılması gerektiğini belirtti.

Gaziantep'in birçok yönüyle farklı bir kent olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, nüfusu hızla artan, tarihinde çok medeniyete beşiklik yapıp, Kurtuluş Savaşı'ndaki kahramanlık destanıyla taktirleri toplayan Gaziantep'in bugün geldiği noktada üretim, müteşebbüs, dinamizm, kentin tarihi dokusunun ortaya çıkarılması, medeniyetlerin ortaya çıkılması ve sunulmasındaki ev sahipliği ile önemini yükseklere çıkardığını vurguladı.

SOSYAL BARIŞ KENTİ AMA COĞRAFİ DEZAVANTAJI VAR

Gaziantep'in sürekli göç alan bir kent olmasına karşın, huzuruyla sosyal barışı temsil ettiğinin altını çizen GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, "Bu kadar göçten sonra sosyal barışı temsil etmesi adına; Türkiye'ye örnek bir laboratuar, barış kenti kent oluşu Gaziantep'i ayrı kılan bir başka özelliğidir" dedi.

Gaziantep'in sosyal barışın hakim olduğu bir kent olmasının yanı sıra, birisi devlet, 4 üniversitesiyle, sanayinin, üretimin merkezi olması özelliğiyle çok daha iyi bir tanıtımının yapılması gerektiğinin altını çizen Coşkun, açıklamasının devamında şunları söyledi:

"Böyle bir kente baktığınızda Batı'da Gaziantep'i görmemiş, Gaziantep konusunda yeterli bilgi sahibi olmayan insanların coğrafi konumundan yansıyan yüzüyle 'Gaziantep Güneydoğu'da bir kent mi? Orada insanlar nasıl yaşıyor? Terör var mı? Yatacak yer var mı? Güvenlik sıkıntısı yaşanır mı? Uçak gider mi? Yaşam şartları ne seviyede? gibi sorular sorabiliyor. Gaziantep, bu olguları, soruları hak etmeyen bir kentimiz. Ama, coğrafya algısı yüzünden insanların zihninde oluştuğunu görüyoruz. ve olgu da maalesef bazen önyargı oluşturuyor. Oysa, o önyargıda olanlar gelip Gaziantep'i gördüklerinde fikirleri hemen değişiyor. Yüz yıllar önce Evliye Çelebi Gaziantep'ten 'Şehri Ayıntab-ı Cihan' yani dünyanın göz bebeği şehir diye söz ediyor. Acaba dünyanın göz bebeği bu şehir bu dünya kenti Gaziantep'in daha neler yapması gerektiğini konuşuyoruz. İyi bir iletişimle bu dezavantajı ortadan kaldırabiliriz."

FARKLILIĞI GÖRECEKSİNİZ

Türkiye Halkla İlişkiler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fügen Toksü'nün farklılık oluşturmak isteyenlerin mutlaka iletişim danışmanları ile yol arkadaşlığı yapması gerektiğini belirttiği toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, Gaziantep'in medeniyet, tarih-kültür şehri olmasının yanında kardeşlik ve huzur şehri olduğunu vurguladı. Şahin, "Markalaşma yolunda önüne hedef koyan ve o hedefe hızla ulaşmaya çalışan bir şehirdir. Gaziantep'in muhteşem potansiyelini geleceğe taşımalıyız. Zaman; algılar ve imajları yönetme, iletişim zamanı. Dünyanın yaşadığı birçok sorunun temelinde iletişimsizlik, kutuplaşma var. Gerçekten birbirini kulağınla değil gönlünle duymak için iletişim kanallarını açık tutmalı" dedi.

HALKLA İLİŞKİLER DEPARTMANLARI AKTİF OLMALI

Vali Erdal Ata da konuşmasında Gaziantep'in, ekonomik büyümede, istihdam oluşturmada ve ihracatta Türkiye rakamlarının üstünde olduğuna işaret ederek, "Firmalar halka ilişkilere çok önem vermeli, halka ilişkiler departmanlarını aktif hale getirmeli. Firmalar bunu yaparlarsa hem tanıtımları hem de geleceklerine çok faydalı olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi ise toplumla iyi iletişim kuran firmaların kamuoyu ile daha iç içe olacaklarını söyledi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Halkla İlişkiler Derneği Gaziantep Üniversitesi Yavuz Coşkun Fatma Şahin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? SURVIVOR YAMAN KİMDİR? Survivor All Star Yaman Keleş kaç yaşında, nereli? 2024 YKS NE ZAMAN? YKS'ye kaç gün kaldı? TYT- AYT- YDT hangi tarihte yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title