Haberler

Prof. Dr. Çaha'dan Kardeşlik Mesajları

AK Parti Van Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ömer Çaha, her insanın bir dünya olduğunu ve her insanın görüşünün değerli olduğunu belirterek, "Birbirimizin arasına örmüş olduğumuz duvarları ortadan kaldırmamız gerek" dedi.

Çalışmalarına ara vermeden devam eden Prof. Dr. Ömer Çaha, sabah kanaat önderleri başta olmak üzere vakıflar ve derneklerle farklı programlarda bir araya geldi. Sohbet havasında geçen buluşmalarda sorun ve sıkıntıları dinleyen Prof. Dr. Çaha, tüm sorunların üstesinden birlikte geleceklerinin altını çizdi. Bunun gerçekleşmesi için destek isteyen Prof. Dr. Çaha, daha sonra Kalkan aşireti mensup vatandaşlarla buluştu. Kalabalığa hitaben konuşma yapan Prof. Dr. Çaha, listede olup olmamanın çok önemli olmadığına değindi. Listeye giremeyen arkadaşların hepsinin birbirinden değerli şahsiyetler olduğunu anlatan Prof. Dr. Çaha, "Bu görev bize tevdi edildi. Bu bir sorumluluk meselesidir. Ben bu aşamada süreçte yer aldığım için kendimi imtiyazlı olarak görmüyorum. Bana bir şey kazandırdığı kanaatinde değilim. Bu tümüyle sorumluluk işidir. Öte yandan çok da şerefli bir sorumluluktur. Bu sorumluluğun hakkını verirsek, kendi ilimize, ilçemize ülkemize yönelik çalışmalar yaptığımız vakit inşallah yarın arkamızda dua edeceklerdir. Bunun ötesinde farklı bir beklentim yoktur" dedi.

"HER İNSAN BİR DÜNYADIR

Konuşmasında kardeşliğin önemine de değinen Prof. Dr. Çaha, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Tüm olumsuzlukların üstesinden kardeşliğin yanı sıra birlik ve beraberlikle geleceklerini anlatan Prof. Dr. Çaha, "Her insan bir dünyadır. Her bir insanın eğitimi, pozisyonu, kişiliği, makamı ve mevkisi ne olursa her biri bir dünyadır. Tabi bilgi düzeyi, meselelere karşı yaklaşımı farklı olabilir ama her insan değerlidir. Her insanın görüşü değerlidir. Her insanın doğruluğu kendi içinde doğrudur. Başka görüşlerle karşılaştırdığını Kendi içinde değerlendirdiğiniz de her doğru doğrudur ve saygınlığı hak eder. Hepsine bizim saygılı olmamız önemlidir. Meseleleri sivil toplum düzeyinde çözmek budur. Biz buna müzakere diyoruz. Bunun adına aynı zamanda da müzakereci demokrasi diyoruz. Yani birbirimizle müzakere ederek, konuşarak, etkileşimde bulunarak, empati kurarak, karşımızdakini anlayarak, kendimizi onun yerine koyarak sorunları çözeriz. Meselelere bu şekilde baktığımız zaman sorun da kalmaz. Esas sorun bizim birbirimizin arasına duvarlar örmüş olmamızdır. O duvarın arkasında herkes Alman dünyası geliştiriyor ve oradan dünyaya öyle bakıyor. Bu da bizi birbirimizden ayıran en büyük sorundur. Bizim o duvarları kaldırmamız son derece önemlidir"

"DÖVENE ELSİZ, SÖVENE DİLSİZ GEREKİR"

İyi insan, erdemli insan ve affedici insan olmanın son derece değerli olduğunu, asıl hayatın bu olduğunu da vurgulayan Çaha, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Başkasına negatifle bakmamak gerek bu bizim felsefemiz olmalıdır. İnsanları affetmek bizi düşürmez aksine yüceltir. Yüce insanlar hoşgörülü insanlardır affedici insanlardır. Bizim felsefemiz dünya görüşümüz Mevlanaların, Yunus Emrelerin, Hacı Bektaş Velilerin, Ahmet Yesevilerin, Abdulhekim Arvasilerin, şeyhlerin, seyitlerimiz ve üstatlarımızın yoğurmuş olduğu önümüze koymuş olduğu felsefedir. Dövene elsiz, sövene dilsiz gerekir. Bizi döverlerse eyvallah diyeceğiz. Söverlerse görmeyeceğiz. Kötülüğü görmeyeceğiz, duymayacağız ve işitmeyeceğiz. Allah'ın izniyle siyasete devam ettiğimiz sürece felsefemiz hep bu olacaktır. Tabii ki bizlerde insanız. Bizlerinde ihtirasları var. Zaman zaman bu ihtiraslarımız devreye girebilir orada sizlerin devreye girip uyarması kulağımızı çekmesi son derece önemlidir." - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ömer Çaha Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title