Haberler

Prof. Dr. Çaha AK Parti'deki Küskünlükleri Sonlandırdı

AK Parti Van Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ömer Çaha, “Sivil anayasanın en önemli hususu başkanlık sistemidir” dedi.

AK Parti Van Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ömer Çaha, "Sivil anayasanın en önemli hususu başkanlık sistemidir" dedi.

AK Parti Van Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ömer Çaha'nın ev sahipliğini yaptığı geceye 2002 yılından beri ilçe yönetiminde görev yapan üyeler, meclis üyeleri, mahalle başkanları, milletvekili aday adayları, kadın ve gençlik kolları katıldı. Yoğun ilginin yaşandığı "Birlik Beraberlik ve Dayanıma Gecesi"nin açılış konuşmasını yapan Erciş İlçe Teşkilatı Başkanı Adnan Aydın, 2002 yılından bu yana sahada çalıştıklarını ifade ederek, amaçlarının birlik ve beraberlik içerisinde memlekete ve ülkeye hizmet edecek kadroları meclise taşıyarak verilen görevleri layıkıyla yapmalarına destek olmak olduğunu kaydetti. Sorunları dinleyip çözüm odaklı çalışan bir ekip olduklarını vurgulayan Aydın; durmadan, usanmadan, yürüdüklerini ve yürüyeceklerini iftiharla, kıvançla dile getireceklerini vurgu yaptı.

"SİVİL ANAYASA YAPMA FIRSATINI KAÇIRDIK"

Ardından alkışlar eşliğinden konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Prof. Dr. Çaha, bütün küskünlüklerin ve husumetlerin bu birlik ve beraberlik gecesi ile sona erdiğini belirtti. Herkesin bu ülkenin refahı ve daha iyi noktalara gelmesi için çalıştığını, herkesin bu amaç içerisinde olduğunu kaydeden Prof. Dr. Çaha, bu amacı gütme yolunda küskünlüklerin olmasının doğru olmadığını anlattı. Ülkenin geleceğiyle de ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Çaha, oluşturulan komisyonun anlaşamaması yüzünden sivil anayasa yapma fırsatını kaçırdıklarını vurguladı. Prof. Dr. Çaha, "Bu sivil anayasayı bu dönemde inşallah hep beraber yapacağız. Sivil anayasanın en önemli hususu da başkanlık sistemidir. Bizim en önemli projemiz başkanlık sistemidir. Başkanlık sistemini yeniden koalisyonlu zayıf ve parçalı hükümetler dönemine dönmemek için istiyoruz. İstikrarlı hükümetler gelsin istiyoruz, daha fazla adalet, daha fazla özgürlük için istiyoruz. Siyasi iradenin üzerinde bir ipotek olmaksızın Türkiye'nin temel problemlerine neşter atabilecek sivil bir irade için istiyoruz" dedi.

"TÜRKİYE'NİN DEVLER LİGİNDE OLMASI İÇİN BAŞKANLIK SİSTEMİ ŞART"

Önümüzdeki dönemlerde bu sistemin neler getireceği konusunda ayrıntılı bilgiler vereceklerini de sözlerine ekleyen Prof. Dr. Çaha, şöyle konuştu:

"Başkanlık sistemiyle ilgili olarak bir rapor hazırladık. 10 Soruda Neden Başkanlık Sistemi? başlığı altında konuyla ilgili ayrıntılı analizler yaptık ve bunu web sayfamızda yayınladık. Ülkemizin eski karanlık dönemlere gitmemesi için mutlaka bu ülkeye başkanlık sistemini getirmemiz gerekiyor. Türkiye'nin ileride bir aktör olması ve devler liginde yer almasını sağlamak için bizim başkanlık sistemine ihtiyacımız var. Bugün Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tek başına bütün Avrupa'ya yetiyor. Avrupa'nın bütün ülkelerini bir araya getirin bir Amerika'ya eş değer değil. Tüm Avrupa ülkelerinin sanayi gücünü, teknolojik gücünü, askeri gücünü bir araya getirdiğinizde bir Amerika etmiyor. Amerika 230 senelik ülkedir. 13 koloniden oluşan bir ülkeydi. İngiltere'nin sömürgesiydi. Amerika'yı bugünlere getiren iki husus var. Biri başkanlık sistemidir. Hiç kesintiye uğramadan istikrarlı bir şekildi 4 senede bir devralınabilinen bir sistemdir. İkincisi ise çoğulcu yapıdır. Amerika'da 3 bin tane farklı inanç gelişmiştir. Bir toplum ne kadar çoğullaşırsa ve ne kadar çeşitlilik arz ederse o kadar zenginleşir. Etnik anlamda, kültürel anlamda, dinsel anlamda, sosyolojik anlamda bir toplum ne kadar çeşitlilik arz ediyorsa o kadar gelişir. Bu sosyolojik bir kuraldır. Bir toplum ne kadar farklılaşırsa o kadar zenginleşir. İslam medeniyetinin temelinde de bu vardır."

Prof. Dr. Ömer Çaha, yaptığı konuşmanın ardından Erciş'ten AK Parti listesinde yer alan aday adaylarıyla 2002'den bu yana ilçe başkanlığı, kardın kolları başkanlığı ve gençlik kolları başkanlığı yapan AK Partili üyelere ayrı ayrı plaketler verdi. Plaketlerin ardından yemeğe katılan 400 üyeye ise teşekkür belgesi takdim etti. Toplantıya katılanlar Ömer Çaha'yı alkış yağmuruna tuttular.

Toplantıya katılan AK Partili üyeler, 2002'den bu yana ilk kez böyle bir şeyle karşılaştıklarını, bu toplantının kendileri için çok anlamlı olduğunu, ilçede birlik ve beraberlik ruhunu geliştireceğini belirttiler. Çaha'nın yemeğinde bir araya gelen üyeler, sadece seçime kadar değil, seçimden sonra da aralarındaki husumete son verip birlik ve beraberlik içinde hareket edecekleri sözünü verdiler. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ömer Çaha Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi?
500

Yorumlar (5)

OSMAN GAZİ Lİ:

ALLAH INIZI SEVERSENİSE BU BERBERİN KAÇ OYU VAR. AH DÜNYA KİMİNİ ADAM ETİN . BAZI DÜRÜST MİLLETE YARDIM EDEN İYİ İNSANLARDA YALAKALIK YAPMADILAR YA DÜRÜSTTÜLER KULA KULUK ETMEDİLER DİYE. KÖŞELERİNE ÇEKİLDİLER. . ALLAH INI SEVEN HDP OYUNU VERSİN BATIDA ANLINDA MHP YAZSA DOĞULSUN DİYE KÜRTSÜN DİYE IRKÇILIK YAPILIYOR ONDAN DOLAYI HDPPPPPPPPPPP

30
1
yanıtYanıtla
x HACK TURKOmobilWeb@haberler.com:

Ak partılıydım bu cemaatteydım artık. Oyum bdp nın bu berber yalaka zulfıkar ıyıce yedı sımdı sıra bu yalakada cemaat oldu sıyası kayserı soyadı cemsatı bunların zeybı hı . Gormuyormu bırde kerametletı varmış

24
0
yanıtYanıtla
x HACK TURKOmobilWeb@haberler.com:

Bu berberın hıc oyu yok cemaate guvenıyor siyasi cemaat

19
0
yanıtYanıtla
Erciş beyimobilWeb@haberler.com:

akpliyim ama mhpye vereceğiz bu seçim

8
1
yanıtYanıtla
demlık:

bu berber cemaat ehlıdır cemaatı sıyasete bulastırdı hıc tarıkat ve sıyaset bır arada olurmu bunlar boyle

7
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title