Haberler

Prof. Dr. Berin Ergin'e Saygı Günü

Güncelleme:

Bu ve benzeri tüm soruları cevaplayabilmek için sanat ve hukuk dünyası 15 Aralık'ta İstanbul Üniversitesi Kongre Merkezi'nde, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı tarafından düzenlenen Prof. Dr. Berin ERGİN'e Saygı Günü kapsamında İstanbul Üniversitesi'nde bir araya geldi.

Açılış konuşmalarında, Prof. Dr. Berin ERGİN'in kişiliği, gençlik ve akademik dönemine ait hatıraları ile başarıları İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gülsevil ALPAGUT ile yakın dostları tarafından katılımcılarla paylaşıldı. Berin Ergin ise yaptığı konuşmada hayatta başarılı olmanın anahtarının en başta "İYİ İNSAN" ve "CESARETLİ" olmaktan geçtiğini belirterek teşekkürlerini sundu. Açılış konuşmaları ile başlayan saygı günü "Sahne ve Perde Çalışanlarının Hukuki Sorunları" kapsamında Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Tankut CENTEL ve Okan Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fevzi ŞAHLANAN'ın başkanlıklarında gerçekleştirilen oturumlarla devam etti.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı tarafından kürsünün emekli öğretim üyelerinden "Prof. Dr. Berin ERGİN'e Saygı Günü" çerçevesinde düzenlenen etkinlik kapsamında, "Sahne ve Perde Çalışanlarının Hukuki Sorunları" ele alındı. Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Tankut CENTEL'in oturum başkanı olarak yer aldığı ilk oturumda, Oyuncular Sendikası Genel Başkanı Meltem CUMBUL, Oyuncular Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Özgür ÇEVİK ve Oyuncular Sendikası Üyesi Feride ÇETİN oyuncuların çalışma koşullarını sinema ve televizyon sektörüne genel bir bakış çerçevesinde değerlendirdi. Sahne ve perde çalışanlarının hukuki statüsü, karşılaştırmalı hukuk çerçevesinde dünya örnekleri ve Türk hukuku açısından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi araştırma görevlilerinden Özge YILDIZ-HAKKAKUL tarafından ele alındı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Baş Müfettişi Ali KARACA ise, sahne ve perde çalışanlarının iş ilişkileri ve çalışma koşulları hakkında uygulamaya yönelik tespitlerde bulundu.

Okan Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fevzi ŞAHLANAN'ın oturum başkanı olduğu ikinci oturumda ise Oyuncular Sendikası Genel Sekreteri Tilbe SARAN, tiyatrolardaki mevcut çalışma ilişkileri hakkında bilgi verdi. Sahne ve perde çalışanlarının uygulamada yıllardır büyük sorun teşkil eden sosyal güvenlik hakları ise, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi araştırma görevlilerinden Ayşe KÖME AKPULAT tarafından incelendi. Oturum kapsamında son olarak Oyuncular Sendikası Hukuk Müşaviri Av. S. Sera KADIGİL, uygulamada karşılaşılan sorunlara ilişkin çözüm önerilerini hukuki bir çerçevede katılımcılara sundu.

Saygı günü kapsamında konuklar arasında Prof. Dr. Berin Ergin'in geçmiş yıllarından en yakın dostları Av. Çetin Yıldırımakın ve eşi Av. Ergin Yıldırımakın, Gedik Holding Yönetim Kurulu ve Gedik Üniversitesi Mütevelli Heyet başkanı Hülya Gedik, Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Berrak Kurtuluş gibi akademik ve iş dünyasından tanınmış kişiler yer aldı.


Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Üniversitesi Koç Üniversitesi Hülya Gedik Ömer Özkan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title