Haberler

Prof. Dr. Abdülkadir Çevik Tüba Asosye Üyeliğine Seçildi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı ve İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdülkadir Çevik, 497 sayılı Türkiye Bilimler Akademisi’nin (TÜBA) Kurulması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin 5’inci maddesinin birinci fıkrası çerçevesinde, TÜBİTAK Bilim Kurulu’nun 6 Haziran 2015 tarihli ve 242 sayılı toplantısında alınan kararla TÜBA Asosye Üyesi olarak seçildi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı ve İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdülkadir Çevik, 497 sayılı Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) Kurulması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'nin 5'inci maddesinin birinci fıkrası çerçevesinde, TÜBİTAK Bilim Kurulu'nun 6 Haziran 2015 tarihli ve 242 sayılı toplantısında alınan kararla TÜBA Asosye Üyesi olarak seçildi.

Dünya bilim akademileri topluluğunun en faal ve saygın üyelerinden biri olarak, ülkemiz bilim politikalarına yön veren bir bilim akademisi olma vizyonu ile hareket eden TÜBA üyeliğine 3 yıllığına seçilen Prof. Dr. Abdülkadir Çevik'i tebrik eden GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, "Öğretim üyelerimizin başarısı Üniversitemizi gururlandırıyor. Kendisini kutluyor, bilime katkılarının ve başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz. GAÜN olarak araştırmacılarımızın önünü açmak ve onlara mükemmel bir araştırma ortamı sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz" şeklinde konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Abdülkadir Çevik Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title