Haberler

Prizren Üniversitesi'nde Kapatılan Türkçe Bölümler Tekrar Açıldı

Kosova'nın 2'nci kamu üniversitesi olan Prizren Üniversitesi'nde, 3 bölümde eğitim veren Türkçe bölümlere kayıtlar başladı.

Kosova'nın 2'nci kamu üniversitesi olan Prizren Üniversitesi'nde, 3 bölümde eğitim veren Türkçe bölümlere kayıtlar başladı. Bu yıl Kosova Eğitim Bilim ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı Akreditasyon Merkezi'nin Prizren Üniversitesi'ndeki her bölüm için 3 doktoralı öğretim görevlisi şartı, kadro sıkıntısı çeken Türkçe bölümlerde eğitim sona ermişti. 1951 yılından bu yana ilköğretimden üniversite düzeyine kadar Türkçe eğitimin resmi olarak devlet okullarında verildiği Kosova'da, bu yıl ilk kez Kosova Eğitim Bakanlığı'na bağlı olan Akreditasyon Merkezi Yönetmeliği'nin, her bölüm için 3 doktoralı öğretim görevlisi şartı nedeniyle 3 bölümde Türkçe eğitim veren Prizren Üniversitesi'nde Türkçe bölümler kadro yetersizliğinden açılamıyordu. Bu gelişmenin ardından Amerikan'ın Kosova Büyükelçiliği ile Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın - (AGİT) girişimleri sonucu, Prizren Üniversitesi'nde Türkçe bölümlere kayıtlar başladı. Konuyla ilgili DHA'ya konuşan Prizren Üniversitesi Türkçe Bölümler Koordinatörü Soner Yıldırım, desteklerinden dolayı herkese teşekkür etti. Üniversiteye kayıt olmaya gelen öğrencilerde bu gelişmelerden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Kosovalı Türklerin yoğun olarak yaşadığı Prizren'de hizmet veren Kosova'nın 2'nci kamu üniversitesi olan Prizren Üniversitesi'nde Türk dilinde; Bilgi Teknolojileri ve İletişim Bölümü, Okul Öncesi Eğitim ile Sınıf Öğretmenliği Bölümleri yer alıyor. Türkiye'den de çok sayıda öğrencinin eğitim gördüğü Prizren Üniversitesi Kosova'nın önemli üniversiteleri arasında yer alıyor. - Prizren

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Prizren Kosova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title