Haberler

Priştine Üniversitesi Önündeki Protesto Sona Erdi

Güncelleme:

Priştine Üniversitesinin şehit, gazi ve savaş malulleri çocuklarını üniversiteye sınavsız olarak almadığı gerekçesiyle UÇK Derneklerinin protesto gösterisi, sona erdi.

Kosova'da Priştine Üniversitesi'nin şehit, gazi ve savaş malulleri çocuklarını üniversiteye sınavsız olarak almadığı gerekçesiyle Kosova Kurtuluş Ordusu (UÇK) Dernekleri'nin, üniversitenin rektörlük binası önünde düzenledikleri protesto gösterisi, sona erdi.

Eğitim Bakanı Ram Buya, Priştine Üniversitesi'ne gelerek yetkililer ve kayıt nedeniyle protesto gösterisi düzenleyen UÇK Derneği temsilcileri ile görüştü. Kosova Eğitim Bakanı Ram Buya, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada UÇK gazi, şehit aileleri ve savaş malulleri çocuklarının sınava girmeden Priştine Üniversitesi'ne kayıt yaptırabileceklerini belirtti.

Savaş Gazileri Örgütü Başkanı Safet Sula da görüşmenin ardından saatlerdir Priştine Üniversitesi önünde bekleyen kalabalığa açıklamalarda bulundu. Dernek Başkanı Sula, Eğitim Bakanlığı, Senato, Üniversite Yönetim Kurulu, Rektörlük ve 3 UÇK derneği arasında anlaşmaya varıldığını bildirdi. Sula, savaş sırasında komutan şimdi ise Eğitim Bakanı olan Ram Buya'nın, öğrenci kayıt listelerini değerlendirecek bir komisyon kurulacağını ve 7 gün içerisinde bu sorunun halledileceği sözünü verdiğini ifade etti. Bundan sonra da şehit ve gazi ailelerinin çocuklarının Priştine Üniversitesi'ne sınavsız kayıt yaptırabileceğini söyleyen Sula, Bakan Buya'nın idare yönergesine ile UÇK değerlerine saygı göstermediği ve anlaşmaya yanaşmadığı için Zeynullahu'nun istifasını istediklerini yineledi.

Anlaşmaya varılmasının adından yaklaşık 12 saattir Priştine Rektörlük binası önünde bekleyen kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Priştine Kosova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title