Haberler

Prikolog Yazar Doğan Cüceloğlu Açıklaması

Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinliklerine katılan Psikolog-Yazar Doğan Cüceloğlu, baskı altına alınan çocukların, doğuştan var olan potansiyellerinin yok edildiğini söyledi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında Doğan Cüceloğlu'nun sunumunu yaptığı, 'Geliştiren Ana Baba Olmak İçin Beş Farkındalık' konulu bir söyleşi gerçekleştirildi.

Vali Orhan Düzgün'ün eşi Gül Düzgün ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in eşi İkbal Çelik'in de katıldığı söyleşi Şehir Tiyatrosu'nda yapıldı. İletişimin çocuk gelişiminde önemini vurgulayan Cüceloğlu, her çocuğun doğuştan filozof potansiyeli taşıdığının altını çizdi. Gelişmiş toplumların çocuğun merak etmesine ve soru sormasına izin veren aile yapısı ve eğitim sistemi kurduklarını ifade eden Cüceloğlu, Türk toplumunun tam tersi yapısının, çocuktaki potansiyeli öldürdüğünü ifade etti. Cüceloğlu, "Birincisi gözlerine bakıp benim çocuğumsun diyeceğiz. İkincisi çocuğumla ilgili niyetim ne sorusunu cevaplayacağız. Üçüncüsü ben kimim diyerek cevap vereceğiz. Dördüncüsü çocuğumla ilgili düşündüğüm vizyona gitmem için neleri bilmem lazım. Beşincisi de nasıl bir aile ortamı yaşatmam gerekiyor. Bu farkındalıklar geliştiren aile farkındalıklarıdır." dedi.

Söyleşi sonrası Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Salih Özgöncü, Doğan Cüceloğlu'na teşekkür ederek çiçek verdi. Cüceloğlu, daha sonra izleyiciler için kitaplarını imzaladı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Vali Orhan Düzgün Doğan Cüceloğlu Gül Düzgün Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title