Haberler

"Prezervatifli Çete Olur mu?"

Güncelleme:

Savarona Operasyonunda Tutuklanan İşadamı, Kendisine Yönelik Komplo Kurulduğunu Öne Sürdü.

Savarona operasyonunda 6 şüpheli, 16 saatlik sorgudan sonra tutuklandı

SAVARONA soruşturması kapsamında savcılıkta 12 saat, mahkemede 4 saat süren işlemlerdens sonra tutuklanan 6 şüpheli arasında yer alan ve örgüt lideri olduğu ileri sürülen Kazak işadamı Tevfik A. ifadesinde, kendisine 'komplo' kurulduğunu ileri sürdü.

Antalya İl Jandarma Komutanlığı'nın Savarona yatına yönelik gerçekleştirdiği insan ticareti ve fuhuş operasyonu kapsamında gözaltına aldığı ve dün sabah sorgularını tamamlayıp öğle saatlerinde adliyeye sevk ettiği şüpheliler, 16 saat adliyede kaldı. Şüpheliler Tevfik A. ile Gündüz A., Musa Ç., Erkan A., Hülya E.ve K.T., Kazakistan uyruklu E.M. adlı kadın ile Rus uyruklu Erdar B.'nin savcılıktaki sorgusu 12 saat sürdü.

Azeri asıllı Rus işadamı Telman İ.'nin da adliyede görüştüğü Kazak işadamı Tevfik A'nın ifadesi en son alındı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Yusuf Hakkı Doğan, örgüt lideri olduğu iddia edilen Tevfik Aile Gündüz A., Musa Ç., Erkan A., Hülya E. ve Erdar B.'nin tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti.

Türk K.T. ile Kazakistan uyruklu E.M. adlı kadın ise savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

MAHKEME GİZLİLİK KARARI ALDI

Mahkemeye sevk edilen şüphelilere 'örgüte üye olmak', 'bir örgüt faaliyetleri çerçevesinde fuhuşa aracılık ve yer temin etmek', 'fuhuş yaptırmak' ve 'fuhuş amaçlı insan ticareti' suçlaması yapıldı. Çete lideri olmakla suçlanan Tevfik A'ya ise bu suçlamalara ilave olarak, 'suç örgütü kurup yöneticisi oldiği' idiasında bulunuldu.

Savcılığın talebi üzerine mahkemenin gizlilik kararı verdiği soruşturmada, aralarında Kazak işadamı Tevfik A'nın da bulunduğu 6 şüphelinin tutuklanmasına karar verildi. Sabah saat 05.00 sıralarında geniş güvenlik önlemleri altında adliyeden çıkartılan şüpheliler, Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

Tevfik A: ÇAMUR ATMAK İÇİN YAPILDI

Örgüt lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Kazak işadamı Tevfik A'nın mahkemedeki savunmasında kendisine komplo kurulduğunu söylediği belirtildi.

Türkiye'ye 15 milyar dolarlık yatırım yaptırdığını, yata 25 silahlı askerle yapılan operasyon sırasında korktuklarını belirten Tevfik A'nın operasyon haberinin hızla gazete ve televizyonlarda yer almasının kendisine 'komplo' kurulduğu iddialarını güçlendirdiğini ileri sürdüğü kaydedildi.

"Biz ne yapmışız ki bu şekilde bir operasyon yapıldı? Bunun çamur atmak için yapıldığını düşünüyorum" diyen Tevfik A savunmasında şunları söyledi:

"Ben fuhuşun ne demek olduğunu hala anlamış değilim. Gemide arama sonucu prezervatif bulunması fuhuş yapıldığı anlamına gelmez, çünkü gemide bulunan arkadaşların yanında sevgilileri vardı. Yanında sevgilisi olan bir insan, bir işadamı masaya hayat kadını kabul eder mi? Bunu benim mantığım anlamış değil. Gemide ayrıca benim kadın arkadaşım da yanımdaydı. Gemide bulunduğumuz sırada disko yapan çocuklardan birinin bir kadınla bizim jakuzimize girmiş halde buldum. Şimdi bunun adı fuhuş mu oluyor? Velev ki burada prezervatif bulunmuş olsa fuhuş mu yapılmış oluyor?"

"PREZERVATİFLİ ÇETE Mİ OLUR?"

Tutuklanan şüphelilerden organizatör Hülya E. ise turistik tesislere orkestra, solist ve dansöz temin ettiğini, Haziran ayında Savarona'da bulunduğunu ve yata orkestra, solistler ve 3 dansöz olmak üzere 10 kişilik bir ekiple gittiğini anlattı. Hülya E., yatta bulunduğu sürede fuhuş yapıldığına tanık olmadığını da söyledi. Hülya E.'nin avukatı Zafer Meydan ise şunları söyledi:

"Çete suçlamasını kabul etmiyoruz. Ortada ne bir çete ne de bir çete üyesi vardır. Bu nasıl bir çete ise değil bir silah, bir çakısı bile bulunmamaktadır. Dosyada delil olarak sunulan kondom orada bir çete değil ancak bir cinsel birliktelik yaşandığına dair delil oluşturur. Ayrıca çete dosyasında bir prezervatifin delil olarak nasıl dosyaya girdiğini anlamış değiliz. Prezervatifli çete mi olur?"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title