Haberler

Preveze Deniz Zaferi'nin 476. Yıl Dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü

Beşiktaş'taki Barbaros Meydanı'nda tören düzenlendi.

Preveze Deniz Zaferi'nin 476. yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü İstanbul'da törenle kutlandı.

Beşiktaş'ta Deniz Müzesi yanındaki Barbaros Meydanı'nda düzenlenen törene, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Şükrü Korlu da katıldı.

Törende, Barbaros Sancağı "silistre" eşliğinde göndere çekilerek, tören mangası tarafından saygı atışı yapıldı. Osmanlı denizci askerlerini temsil eden ve dönemin kıyafetlerini giyen askerlerin oluşturduğu manga, tören alanında ilgiyle izlendi. Törende temsili olarak eski denizci kıyafetleri giyen ekip de hazır bulundu.

İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'nun kutlama mesajları okundu.

Şeref Defteri'ni imzalayan Koramiral Korlu, "Deniz harp tarihinin bu en büyük zaferini bizlere armağan eden ve 'denizlere hakim olan, cihana hakim olur' sözüyle denizciliğin dünya çapındaki önemini yüzyıllar önce ortaya koyan şahsınızı ve ebediyete intikal eden tüm denizcilerimizi minnet ve saygıyla anıyoruz" diyerek, Barbaros Hayrettin Paşayı andı.

Törenin sonunda Barbaros Hayrettin Paşa'nın meydanın diğer köşesindeki türbesi de ziyaret edildi.

Kutlamalar kapsamında Deniz Müzesi İskelesi'nde TCG Fatih Fırkateyni ziyarete açıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Barbaros Meydanı Kuzey Deniz İstanbul Beşiktaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title