Haberler

Prenses Dıana, Ölümünün 10. Yıldönümünde Anıldı

İngiliz kraliyet ailesi, Galler Prensesi Diana'yı ölümünün 10. yıldönümünde, Diana'nın çocukları Prens William ve Harry tarafından organize edilen törenle andı.

Prenses Diana anısına yapılan tören, Londra'da Buckingham Sarayı yakınlarındaki Guards Chapel Kilisesi'nde düzenlendi. Diana'nın eski kocası Prens Charles ve Kraliçe Elizabeth törende hazır bulundu, ancak Charles'ın ikinci eşi Camilla, katılımının uygun olmayacağı gerekçesiyle törene gelmedi. 10 yıl önce Diana'nın yanında ölen sevgilisi Dodi'nin babası Muhammed El Fayed de törene katılmadı. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı törenle ilgili tüm ayrıntılarla Diana'nın kardeşleriyle birlikte oğulları Prens

William ve Harry ilgilendi. Törene katılanlar arasında İngiltere Başbakanı Gordon Brown, eski başbakanlar Tony Blair ve John Major ile ünlü pop yıldızı Sir Elton John da yer aldı. Diana'nın desteklediği en az 110 yardım kuruluşunun temsilcilerinin de törene davetli olduğu öğrenildi.

Törende bir konuşma yapan Diana'nın küçük oğlu Prens Harry, annesini kaybettiği zaman 12 yaşında olduğunu söyledi. Yaşadığı üzüntünün tarif edilemez olduğunu ifade eden Prens Harry, "O bizim bakıcımızdı, arkadaşımızdı, koruyucumuzdu ve dünyanın en iyi annesiydi. O bizim babamız gibiydi, azmederek bizi en iyi şekilde yetiştirmek için uğraştı" diye konuştu.

(İHA-MS-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title