Haberler

    Premier Lig'de Dev Randevu: Manchester United - Chelsea

    Cumartesi günü Manchester City'nin kaybetmesiyle daha da önem kazanan mücadelede Chelsea ve Manchester United kozlarını paylaşacak.

    İngiltere Premier Ligi'nde haftanın en önemli mücadelesinde Jose Mourinho'nun Chelsea'si ile Louis Van Gaal'in Manchester United'ı Old Trafford'da karşı karşıya geliyor.

    Bu yaz transfer edilen Diego Costa'nın büyüleyen performansıyla ligde namağlup liderliğini sürdüren Londra kulübü, Manchester City'nin Cumartesi günü West Ham deplasmanından eli boş dönmesiyle puan farkını iyice açmak adına müthiş bir fırsat yakaladı.

    Ancak geçtiğimiz haftalarda milli takım kampından sakat dönen Brezilya doğumlu yıldızın tedavisi için yoğun seferberlik ilan edilirken; Mourinho, United karşısında ilk 11'de sürerek oyuncusunu riske etmek istemiyor.

    Transfere büyük paralar döken Manchester United ise, geçen sene yaşanan David Moyes faciasının ardından Louis van Gaal ile de sezona pek istedikleri gibi başlayamadı. Kırmızı şeytanlar, ilk sekiz maç sonunda 12 puanla altıncı sırada yer alıyorlar.

    Maçtan önce basın toplantısı düzenleyen Hollandalı teknik adam, "Jose,  ihtimal olduğu taktirde onu sahaya sürmekten kaçınmayacaktır. Çünkü kazanmak istiyor. Yedi maçta tam dokuz gol kaydetti. Muhteşem bir performans. Ancak Perşembe günü hastaydı. Oymasını beklemiyorum." şeklinde konuştu.

    Chelsea'nin form durumunu değerlendiren deneyimli hoca, "Chelsea şu an en iyi takımlardan biri. Bir de Manchester City var. Jose bir seneden aşkın bir süredir orada. Geçen sene bir şey kazanamadılar. Bu sene için mutlaka bir planı vardır." dedi.

    United, kart cezası bulunan kaptan Wayne Rooney'nin yanı sıra sakatlığı devam eden Michael Carrick'den mahrum kalacak. Arjantinli yıldız Angel Di Maria'nın ise son yapılan kontrollerden sonra maçta yer alabileceği belirtildi.

    Hafta içinde Maribor karşısında oynanan Maribor maçında ilk 11'de maça başlayan Loic Remy, sakatlanarak yerini tecrübeli golcü Didier Drogba'ya bırakmıştı. Remy'nin sakatlığının ciddi olduğu ifade edilirken, Alman yıldız Andre Schürrle'nin sahalara geri döneceği müjdelendi.

    Geçen sezon Old Trafford'dan golsüz beraberlikle dönen Mourinho, "Formdayız, güvenimiz yerinde ve zirvede biz varız. Şampiyonlar Ligi'nde ise oldukça avantajlı durumdayız. İyi bir kamp dönemi geçirdik ve maça hazır olduğumuzu düşünüyorum." dedi.

    Bu sefer galibiyet istediğini vurgulayan Portekizli, "Her maça aslında galibiyet için çıkıyoruz ancak maç içindeki gidişata göre bir puanda güzel bir sonuç olabiliyor. Geçen sene zor bir maç oynandı ve iki taraf da bir puana razı oldu. Pazar günü kesinlikle üç puan için çıkacağız. Eğer bana bir puan verip bu maçı oynamamıza gerek olmadığını söyleseniz, bunu kabul edemem. Çünkü üç puanı istiyorum." ifadelerini kullandı.Manchester United'ın muhtemel ilk 11'i: De Gea, Rafael, Jones, Rojo, Shaw, Blind, Young, Mata, Di María, Falcao, Van PersieChelsea'nin muhtemel ilk 11'i: Courtois, Ivanovic, Cahill, Terry, Filipe Luis, Fabregas, Matic, Schürrle, Oscar, Hazard, Drogba

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Manchester United Chelsea Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title