Haberler

    Prematüre Bebeklerde Beyin Hasarı Azalıyor

    Milano'daki bu yoğun bakım ünitesinin hastaları en savunmasızlarımız.

    Milano'daki bu yoğun bakım ünitesinin hastaları en savunmasızlarımız. Onlar prematüre bebekler. Bu hastane, onların hayattaki ilk günlerinde beyinsel bir hasar yaşamamaları için yeni bir cihazı test ediyor.

    Aşırı erken doğan bebeklerin an be an takibi çok önemli. Organları oluşumlarını henüz tamamlamadığı için çok büyük bir komplikasyon riski ile karşı karşıyalar. Özellikle de 7 aydan önce doğanlar. Onlara aşırı prematüre deniliyor. Avrupa'da her sene 25 bin bebek bu kaderi paylaşıyor.

    Kopenhag Üniversitesi Pediyatri Bölümü Profesörü:

    "Bebek ne kadar prematüre doğarsa handikap, beyin hasarı riski ve gelişim sorunları da o kadar artar. Bebek aşırı prematüre ise ölüm, beynindeki hasar ve handikap riski yüzde 25 oranındadır. Biz, erken doğum doktorları olarak, solunum sorunlarına çözüm getirebiliyoruz. Ama şu ana kadar beyni korumak için elimizde fazla seçenek yok. Bu sebeple de, beyindeki kan dolaşımını görmek ve oksijen miktarını ölçebilmek için bazı cihazlara ihtiyacımız var."

    Bu ihtiyacın karşılanması için Avrupa Araştırma Projeleri çerçevesinde bir çalışma yürütülüyor. Kopenhag ve burada, Milano'da testler yapılıyor. İlk etapta denemeler normal doğan bebekler üzerinde yoğunlaşmış. Aileler ise detaylı bir şekilde bilgilendiriliyor.

    Milano Mangiagalli Kliniği Yenidoğan doktoru Monica Fumagalli:

    "Bu çok ileri teknoloji, alıcılardan çıkan ışıktan ibaret. Bu sonda yenidoğanın başına yerleştiriliyor. Bu araç bebekler için ne kadar güvenli de olsa, gözler için küçük bir ek koruma da koyuyoruz."

    Optik fiber teknolojisi, beyne ulaşan kan ve oksijen konusunda çok net ve eş zamanlı ölçümler sağlıyor. Yöntemin ameliyat da gerektirmemesi en önemli avantajlarından biri.

    Milano Mangiagalli Kliniği Yenidoğan doktoru Monica Fumagalli:

    "Aileler için yenidoğan yoğun bakım ünitesine alınmak çok stres verici bir durum. Hedefimiz bu bebekler üzerindeki tanıyı değiştirebilecek bir teknoloji ile bebeklerin rahatsız edilmemesi arasındaki dengeyi sağlayabilmek."

    Avrupa'da dokuz üniversite ve hastane prototipin son haline gelmesi için birlikte çalışıyor. Projenin koordinatörlüğü Milano Politeknik Üniversitesi'nde. Burada araştırmacılar yenilikçi optik teknolojilerini tıp alanında kullanmanın yollarını arıyor.

    Anne Devineaux, euronews:

    "Burada yapılan bebeklerin başında ne olup bittiğini mi görmek?"

    Filming in Milano an intensive care unit for premature babies for #futuris euronews. Story on air on 17/10 pic.twitter.com/BgfTqGdeHJ— anne devineaux (annedevineaux) 12 October 2016

    BabyLux Projesi Kooridnatörü, Alessandro Torricelli:

    "Evet… Bir fiber optik beyne ışık tutuyor. Çünkü kızıl ötesi ışınlar organik dokunun içinden geçebiliyor… Bu, teknik manyetik rezonans (MR) görüntülemeyi tamamlıyor. Çünkü çok daha kompakt bir şekilde ve ucuza aynı verileri sağlıyor. Ayrıca bebeğin yanına da taşıyabiliyorsunuz. (...) Bu projeden beklentimiz, cihazın 3 ila 5 yıl içinde piyasaya sürülmesi. Böylece dünya ve Avrupa'daki hastanelerde yenidoğan doktorları bu ara

    Auteur:

    Tags:Gepost: 17 oktober 2016

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Yenidoğan Kopenhag Milano Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title