Haberler

    Ünal Aysal 2016'ya Kadar Prandelli ile Devam Etmek İstiyor

    Güncelleme:

    Sarı kırmızılı yönetim, Terim ve Mancini'nin aksine Cesare Prandelli'nin imzaladığı 2 yıllık mukaveleye tek taraflı fesih hakkı veren madde koydurmadı.

    Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Terim ve Mancini’nin aksine Cesare Prandelli’nin imzaladığı 2 yıllık mukaveleye tek taraflı fesih hakkı veren madde koydurmadı. Bu tutum Aysal’ın görev süresinin biteceği 2016’ya kadar kesinlikle teknik adam değişikliği istemediği şeklinde yorumlandı.

    AYSAL'DAN PRANDELLİ'YE FARKLI MUAMELE

    Milliyet'in haberine göre; Galatasaray’la kısa süre önce 2 yıllık resmi sözleşme imzalayan Cesare Prandelli’yle yapılan protokolün Fatih Terim ve Roberto Mancini’den farklı olduğu ortaya çıktı.

    İtalyan teknik adamla imzalanan sözleşmeye göre taraflar yıl sonunda tek taraflı fesih hakkına sahip bulunmuyor. Oysa Başkan Ünal Aysal daha önce beraber çalıştığı iki hocanın sözleşmesine tek taraflı fesih maddesi koydurmuştu.

    TERİM'İN İSTEĞİYLE 48 SAATE İNDİRİLMİŞTİ

    Cim-Bom ilk olarak teknik patron Fatih Terim’le anlaşırken sözleşmeye göre taraflar yıl sonunda değerlendirme yapacak, gerekirse tek taraflı olarak yollar ayrılabilecekti. Hatta yıl sonu değerlendirmesi için ilk planda 15 gün uygun görülmüş ama daha sonra tecrübeli hocanın isteğiyle bu süre 48 saate çekilmişti.

    Ayrıca Terim’le ilk planda 1 yıllık sözleşme imzalanmış, ardından gelen şampiyonlukla 2 senelik daha mukavele yapılmıştı.

    Fatih Terim’le yolların ayrılmasından sonra Galatasaray bu geleneği Roberto Mancini’de de bozmadı. Mancini ile 2.5 yıllık anlaşma yapılırken, İtalyan teknik adamın sözleşmesindeki tek taraflı fesih hakkı için 15 Haziran’a kadar opsiyonu bulunuyordu. Tecrübeli hoca geçtiğimiz günlerde bu hakkını kullanarak görevi bırakmıştı. Ancak yeni Teknik Direktör Cesare Prandelli’de böylesine kritik bir maddeye ihtiyaç duyulmadı. Prandelli karşı çıktığı için mi yoksa sarı-kırmızılı kulüp öyle öngördüğü için mi bu madde sözleşmeye yazılmadı, bilinmiyor. Ne var ki bu protokolle beraber Prandelli döneminde “Hoca kalacak mı, gidecek mi?” veya “Kulüp yollarını ayıracak mı?” gibi spekülasyonlar olmayacak.

    2016’YA KADAR DEVAM

    Diğer taraftan bu sözleşmeyle beraber Başkan Ünal Aysal’ın da görev süresinin sona ereceği 2016’ya kadar hoca değiştirmeyi artık kesinlikle istemediğinin ortaya çıktığı belirtiliyor.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Cesare Prandelli Roberto Mancini Fatih Terim Ünal Aysal Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title