Haberler

Pozantı'da Kiraz Festivali

Adana'nın Pozantı ilçesinde 2. Kiraz Festivali düzenlendi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'de festivaline katıldı. Protokol ve halk katılımının yoğun olduğu festivalde söz alan Başkan Hüseyin Sözlü, festival dolayısıyla Pozantılılar'ın arasında bulunmaktan bahtiyar olduğunu belirtti. Sözlü, "Pozantı'da sizlere hizmet noktasında, Mustafa Çay gibi değerli bir kardeşimizle paydaş olmaktan, işbirliği yapmaktan şeref duyuyorum. Hakikaten bir atom karınca. Pozantı'da yıllardır gelir azlığı nedeniyle hizmet yapamadıklarından yakınırdı belediye başkanları. Mazeret yerine hizmet üreten ve hemşehrilerinin taleplerini yerine getirmek için canla başla çalışan değerli bir kardeşimiz 2. dönem, Pozantılı hemşehrilerimizin teveccühüyle göreve geldi" dedi.

"TÜRK KİRAZCILIĞININ MERKEZİ OLACAĞIZ"

Pozantı'da kiraz üretimini artırmayı hedeflediklerini kaydeden Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti:

"Pozantımızın kirazını, yıllık 2200 tonluk rekolteden 5 bin tona çıkarmak, belediye başkanımızla birlikte inşallah hizmet dönemimizde bizlere nasip olur. Pozantı'da kiraz bahçelerinin sulanması için altyapı hizmetini de birlikte yerine getireceğiz. Pozantı'yı ekonomik anlamda da kalkındıracağız. Pozantı demek yayla döneminde Adana'nın yarısı demek. Köyleri, kasabalarıyla Adana yayla turizminin merkezi Pozantı. Sizlere hizmet ettiğimizde Adana'mıza hizmet etmiş olacağız. Soğuk hava depolarıyla birlikte Pozantı'nın kirazını başkanımız daha da değerlendirdi. Pozantı'da oluşan altyapıyı destekleyip güçlendirerek, bir model olarak, kiraz yetişen alanlarında Adana'yı Türk kirazcılığının merkezi yapacağız. Adana elbette pamuğun bir dönemdeki sembol şehri, yeni dönemde mısırın, narenciyenin şehri. Adana geniş bir coğrafya. Toroslar'ın eteklerine çıktığımızda da sert çekirdekli meyve türlerinin üretim merkezi. İnşallah bereketli toprakların merkezi Adana'yı, yaş sebze-meyve üretiminde, bunların işlenmesinde, et ve süt mamüllerinde, gıda üretiminde merkez haline getireceğiz."

"SİZLERE İBADET AŞKIYLA HİZMET EDECEĞİZ"

Henüz yeni olduklarını ve eksikleri bulunabileceğini kaydeden Hüseyin Sözlü, "Kurucu bir misyon üstlendik. Vilayet bazında yeni bir belediyeciliği Adana'ya oturtacağız. Bu dönem için, yeni başlangıçtaki eksiklerimiz için affınıza sığınıyoruz. Canla başla eksiklerimizi giderip, sizlere ibadet aşkıyla hizmet edeceğiz Allah'ın izniyle. Ben Pozantı Belediye Başkanımızı tebrik diyorum. Kirazımıza sahip çıkıyor ve sizlere hizmet etmek için canla başla çalışıyor" diye konuştu.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay da, ilkini Kamışlı Beldesi'nde yaptıkları Kiraz Festivalinin bu yıl ikincisini gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, "Bugünkü festivalin yarışmasına, hasadı tamamlayan üreticilerimiz katılamadı. Aşçıbekirli, Yazıcak ve Yağlıdaş Köylerimizden 8 üreticimiz yarışmaya girdi. Kamışlı'da benim başkanlığımda, İlçe Tarım Müdürlüğü'nden 4 uzman arkadaşımızla beraber yaptığımız çalışmada, kirazla ilgili ilk üç üreticiyi belirledik. Memleketimizin, Ulukışla'yla beraber kiraz üretiminde önemli yeri var. Dikim alanları artıyor ve şu anda 1346 hektarlık alanda Pozantı'da kiraz üretimi yapılıyor. Bölgemizde 36 bin 100 ağaç kirazımız var. 2013 rekoltemiz 2200 tondu ancak bu yıl don ve doludan dolayı hasatta ciddi anlamda düşüş var. Üreticimiz, çiftçimiz perişan bir durumda. İnşallah önümüzdeki yıl rekoltesi yüksek, hasadı bereketli bir dönem diliyoruz" dedi.

Mustafa Çay, konuşmasının ardından kiraz üreticileri arasında düzenlenen yarışmanın sonucunu açıkladı. Buna göre, birinci; 27 tam puanla Yazıcak Köyü'nden Niyazi Körkün, ikinci; Yağlıtaş Köyünden 25.6 puanla Talip Adıgüzel, üçünçü; Aşçıbekirli Köyü'nden 25.2 puanla Yunus Doğan.

Festivalde, Pozantı Belediyesi çalışanlarının oluşturduğu tiyatro ekibi oyun sahnelerken, yerel şarkıcılarından Memiş de sahne aldı.

Ünlü Sanatçı Bedirhan Gökçe ise Pozantılılar'a unutulmaz saatler yaşattı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Sözlü Mustafa Çay Pozantı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title