Haberler

Pozantı'da Ağaçlandırma Çalışmaları

Adana Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Pozantı İşletmesi'nde ağaçlandırma faaliyetleri devam ediyor.

Bugüne kadar "Endüstriyel Ağaçlandırmalar", "Maden Sahalarının Rehabilitasyonu", "Nehir ve Dere Kenarı Ağaçlandırmaları", "Baraj Havzaları Yeşil Kuşak Ağaçlandırmaları" ve "5 Bin Köye 5 Bin Orman Gelir Getirici Tür Ağaçlandırmaları" projelerini hayata geçiren Pozantı İşletme Müdürlüğü son olarak 2016 yılı yatırım programına aldığı 'Ecemiş Mikrohavza Erozyon Kontrol Uygulama Projesi (Revize)' kapsamında toprak işleme çalışmasını yürütüyor. İlk etapta 3 bin 200 dekarlık bir alanı programa alan işletme, yaklaşık bin dekarlık alanda buror tipi teras yapımını tamamladı.

İşletme müdürlüğünün Hamidiye Şefliği, Ecemiş Havzasında yapılan çalışmaları Müdür Yardımcısı Harun Akdoğan ve İşletme Şefi Eren Evyapan ile birlikte inceleyen Ağaçlandırma Şube Müdürü İlhan Köse, havzada yapılan erozyon kontrolü çalışmalarının önemine dikkat çekti. Köse, "Burada daha önce yapılan proje sonucunda kalan boşlukları bu revize proje ile tamamlayacağız, teraslar bölge müdürlüğümüze ait 3 mini ekskavatör ile yapılıyor, sahayı en kısa sürede hazır hale getirip sonbaharda sedir, badem ve mahlep fidanlarıyla ağaçlandıracağız" dedi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Pozantı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title