Haberler

Poyrazköy'de Ele Geçirilen Mühimmat" Davası

"Kafes eylem planı", "Amirallere suikast", "Gölcük'te ele geçirilen belgeler" ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) yöneticileri hakkındaki iddialara ilişkin dosyaların birleştirildiği ve 86 tutuksuz sanığın yargılandığı "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat" davası ertelendi.

"Kafes eylem planı", "Amirallere suikast", " Gölcük'te ele geçirilen belgeler" ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) yöneticileri hakkındaki iddialara ilişkin dosyaların birleştirildiği ve 86 tutuksuz sanığın yargılandığı " Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat" davası ertelendi.

Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Şehit Hakan Kılıç Konferans Salonu'nda yapılan duruşmaya, dijital kayıtlar üzerinde ilk incelemeyi yapan polis memurlarının tanık olarak dinlenilmesiyle devam edildi.

Tanık polis memuru Muhammet Yakup Acar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturmada şüpheli olarak yer aldığı için Yüksekova'da görev yaptığı sırada Hakkari Valiliği'nce görevden uzaklaştırıldığını söyledi.

Bilişim konusunda herhangi bir uzmanlığı olmadığını kaydeden Acar, şunları söyledi:

"Tanzim edilen evrak, tespit tutanağıdır. Bize veriler dijital ortamda geldi. Üzerinde teknik inceleme yaptık. Tespit tutanağı tanzimi aşamasında dijital inceleme yaparken, birtakım kullanıcı hataları olmuş da olabilir. Dijital çelişkiler olarak sahteciliğe delil olup olmadığını biz takdir edemeyiz. Biz tespit yaptık ve evrak tanzim ettik, ben delillerin sahteliği ile ilgili bir değerlendirme yapmadım, normalde de yapılmazdı. Varsa da benim bilgi sahibi olmamın ihtimali nasıl olabilir onu bilemiyorum."

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Hasan Yüksek ise soruşturma döneminde katip olarak görevlendirildiğini kaydederek, "Komiserim söyler, ben yazarım. Söz konusu tutanağı, yoğun olduğumuz için komiserimiz tutmuştu. Bana kontrol etmemi söyledi. Ben inceleme yapmadım, benim konumum tespit tutanağını kontrol etmektir" ifadelerini kullandı.

Bu arada, Mahkeme Heyeti Başkanı Selçuk Kaya, diğer tanıklar İsa Akyüz ve Bekir Peker'in duruşmaya gelmediğini tutanağa geçirdi.

Tutuksuz sanık Yarbay Turhan Ecevit de bu davanın uzun zamandır devam ettiğini belirterek, "Biz meslekte olan insanlar olarak şu anda maaşlarımızı eksik alıyoruz, rütbelerimizi alamıyoruz. Sorunlarımız her geçen gün artarak devam ediyor. İddianamenin asıl unsuru, dijital verilerdir. Bilirkişi raporlarında bunların zaten manüpile edildiği belirtiliyor. Duruşmada bir an önce karar verilmesini istiyoruz" dedi.

Mahkemenin ara kararı

Mahkeme heyeti, ÇYDD Kadıköy Şubesi'nde ele geçirilen harddisk ile ilgili bilirkişi raporunun beklenmesine karar verdi.

Sanık ve avukatlarına 3 numaralı dvd ve 1 numaralı cd'ye ilişkin mahkemeye sunulan bilirkişi raporunu inceleyip beyanda bulunmaları için süre verilmesine karar veren heyet, sanık Gülseven Yaşer'in videokonferans yoluyla savunmasının alınması için Bakanlık ve ilgili konsoloslukla irtibat kurulmasına hükmetti.

Duruşma, 11 Eylül'e ertelendi.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Poyrazköy Gölcük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
title