Haberler

"Poyrazköy'de Ele Geçirilen Mühimmat" Davası

''Kafes eylem planı'', ''Amirallere suikast'', ''Gölcük'te ele geçirilen belgeler'' ile ÇYDD ve ÇEV yöneticileri hakkındaki iddialara ilişkin dosyaların birleştiği davada, 5'i tutuklu 87 sanığın...

"Kafes eylem planı", "Amirallere suikast", " Gölcük'te ele geçirilen belgeler" ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) yöneticileri hakkındaki iddialara ilişkin dosyaların birleştiği 5'i tutuklu 87 sanıklı " Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat" davasının görülmesine devam edildi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar emekli Binbaşı Levent Bektaş, Ercan Kireçtepe, Erme Onat, Eren Günay ve Hüseyin Hançer, aralarında başka suçtan tutuklu emekli koramiraller Feyyaz Öğütçü ve Kadir Sağdıç'ın da bulunduğu sanıklar ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı.

Duruşmada, sanık avukatlarının talebi üzerine mahkeme tarafından TÜBİTAK'a gönderilen 5 No'lu harddisk ile ilgili ön raporun mahkemeye ulaştığı belirtildi.

TÜBİTAK uzmanları Osman Pamuk, Burak Akoğuz ve Erdem Alparslan tarafından hazırlanan ön raporda, "Harddisk üzerinde kurulu işletim sisteminin ne olduğu, ne zaman yüklendiği, sistem kullanıcıları, sistem üzerinde kurulu programlar ve en son çalıştırılan programlar tespit edilmektedir. En son açılan ve değiştirilen dokümanlarla bu işletim sisteminin internete bağlı olup olmadığı da incelenmektedir" ifadesi kullanıldı.

"Sistem davranışlarıyla açıklanmayacak bir bulguya rastlanmamıştır"

Ofis programının da incelendiği kaydedilen ve  "Zararlı yazılım incelemeleri kapsamında sabit diskte faaliyet gösteren zararlı yazılımlar analiz edilmekte ve bu zararlı yazılımların etki ve kabiliyetleri değerlendirilmektedir" denilen ön raporun, sonuç bölümünde de "Şu ana kadar gerçekleştirilen inceleme ve laboratuvar testleri sonucunda normal kullanıcı veya sistem davranışları ile açıklanamayacak bir bulguya rastlanmamıştır"  bilgisi yer aldı.

Ön raporun okunmasının ardından söz alan sanık avukatlarından Hüseyin Ersöz, 5 No'lu harddisk üzerinde inceleme yapan TÜBİTAK çalışanları Osman Pamuk ve Erdem Alparslan'ın, "Kafes eylem planı" ve Balyoz davaları kapsamında raporlar hazırlamış bilirkişiler olduklarını hatırlatarak, "Bilirkişilerin, güven uyandıran özelliklere sahip bulunması gerekmektedir. Oysa ki Osman Pamuk ve Erdem Alparslan'ın inceleme yapmış oldukları konularda hazırladıkları raporlarda yer alan tespitleri, bu kriterleri sağladıkları hususlarında şüphe uyandırmaktadır" dedi.

Bilirkişilerin incelemelerinin ileri düzeyde uzmanlık gerektirdiğini belirten Ersöz, "Bilirkişilerin daha önce hazırlamış oldukları raporlar göz önüne alındığında bu incelemeyi yapmak konusunda yeterli uzmanlığa sahip olup olmadıkları tartışmalıdır" diye konuştu.

Duruşma, Poyrazköy ve İncirtepe'de yapılan aramalarda görev alan polis memurlarının tanık olarak dinlenilmesiyle devam ediyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Poyrazköy İstanbul Gölcük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title