Haberler

Poyraz Bebek Taburcu Oldu

Antalya'da hastanelerde yer olmadığı için babasının 550 TL'ye sanayide yaptırdığı fototerapi cihazıyla yaşama tutunan ve basında çıkan haberler üzerine hastaneye alınan mavi ışık hastası 3 aylık Poyraz Ergün, 9 günlük tedavinin ardından bugün taburcu edildi.

Antalya'da hastanelerde yer olmadığı için babasının 550 TL'ye sanayide yaptırdığı fototerapi cihazıyla yaşama tutunan ve basında çıkan haberler üzerine hastaneye alınan mavi ışık hastası 3 aylık Poyraz Ergün, 9 günlük tedavinin ardından bugün taburcu edildi.

Bir markette çalışan Servet Ergün, karaciğer rahatsızlığı olan 3 aylık oğlu Poyraz Ergün'ü hastaneye götürdü. Dünyada 202 kişide görülen 'mavi ışık' hastası oğlu için yer bulamayan baba Ergün, özel bir hastanede bir gecelik fototerapi cihazında kalan Poyraz bebek için 380 TL ödedi. Maddi durumu iyi olmayan baba sanayide 550 TL'ye yaptırdığı fototerapi cihazıyla oğlunu evde tedavi etmeye başladı.

Olayın basına yansıması üzerine devreye giren Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Necat Yılmaz, minik Poyraz'ın Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi edilmesi talimatını verdi. 5 Şubat günü Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen Poyraz bebek doktorlar tarafından muayene edildi. 9 günlük tedavi sürecinin ardından tahlil sonuçları normal çıkan minik Poyraz bugün taburcu edildi.

Poyraz bebeğin sarılık değerlerinin normale yaklaştığını söyleyen baba Servet Ergün, "Poyraz'ın sarılığı 8'e kadar düştü. Şu an için sağlık durumunda risk ortadan kalktı, doktorlar taburcu olmasında sakınca görmedi. Biz de bugün evimize dönüyoruz" dedi.

Doktorların dün yapılan tahlilin ardından Poyraz'ın taburcu olmasında bir engel olmadığını söylediklerini belirten baba Servet Ergün, "Evde ışık tedavisi yapmaya devam edeceğiz. Her üç günde bir hastaneye gelip kan tahlilini yaptıracağız. Çıkacak neticeye göre doktorlar değerlendirecek. Tüm hastane çalışanlarına ve doktorlara teşekkür ediyorum. İstanbul'dan fototerapi cihazı gönderen hayırseverden Allah razı olsun. Yeni cihazı kullanırken Poyraz'ın kıyafetiyle fototerapi yapabileceğiz, çünkü sadece sırtından alacağı ışık yeterliymiş. Öyle olmaz ise kıyafetlerinin sırt kısmını keserek tedavi uygulayacağız. Artık göz bandına da gerek yok" diye konuştu.

NAKİL OLANA KADAR IŞIK TEDAVİSİ SÜRECEK

Işık tedavisinin Poyraz'ın karaciğer nakli gerçekleşinceye kadar devam edeceğini belirten baba Ergün, "Çünkü Poyraz'ın karaciğer enzimine dayalı bir hastalığı var. Bu hastalığı olduğu için sarılığı yükseliyor, ancak ışık tedavisi ile önüne geçebiliyoruz. Eğer ışık verilmezse sarılık yükseliyor. O da beyne zarar veriyor. O zaman da çocuğu kaybetme riski ortaya çıkıyor" dedi.

NAKİL İÇİN TARİH YOK

Poyraz'ın karaciğer nakli için belirlenen bir tarihin olmadığını söyleyen Servet Ergün, "Karaciğer nakli için Poyraz'ın biraz daha gelişmesi lazım. Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'ndeki doktorlar da aynısını söylemişti. Karaciğer damarlarının gelişmesi ve karaciğerin biraz daha büyümesi gerekiyormuş. Akdeniz Üniversitesi'nde Poyraz gibi 6 kilo olan bebeğe nakil yapılmış ancak Poyraz'ın biraz daha gelişmesi ve kilo almasını bekleyeceğiz" diye konuştu.

Hastaneden eşi Zeliha, 16 yaşındaki kızı Hilal ve kucağında Poyraz ile birlikte çıkan Servet Ergün, arka camına 'Poyrazım' yazdırdığı eski model otomobiliyle evine gitti. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Necat Yılmaz Ergün Poyraz Antalya Bebek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title